De nieuwste gordijnen en raamdecoratie

Gewijzigd op 11/09/2013 door Daan Slingers

Nonchalante gordijnen doen het goed als raamdecoratie. Hoewel strakke vouwgordijnen en rolgordijnen nog altijd populair zijn als raambekleding, zijn de overgordijnen weer aan een opmars bezig. In combinatie met rolgordijnen of gewoon als enige vorm van raamdecoratie. De stoffen die we verkiezen zijn van goede kwaliteit en de kleuren gaan van sober tot kleurrijk.
Als we onze leefruimtes inrichten, denken we meestal niet eerst aan de raambekleding. Toch vind je op het vlak van gordijnen, gordijnstoffen en andere raamdecoratie een enorm aanbod. Natuurlijke stoffen, stoffen met printjes, stoffen met geweven figuren, gordijnen die nonchalant vallen en verschillende systemen voor raambekleding.
Transparante loshangende gordijnen
Gordijnen 'Nonchalance' temperen het felle zonlicht maar behouden het transparante van de ruimte.
© Inside

De nieuwste stoffen voor gordijnen

De voortdurend innovatieve weeftechnieken zorgen ook in de sector van gordijnen en raamdecoratie voor evolutie. Dankzij de nieuwste stof van Inside - "Night" – hoef je geen beroep meer te doen op verduisterende voeringen. Inside ontwikkelde namelijk een verduisterende stof met een mooie uitstraling. Deze stof hoef je niet meer te voeren, want ze is een verduisterende ‘overgordijn’. Grote kans dat je eenzelfde trend binnenkort ook opmerkt bij de andere decoratiemerken.
 • Transparante, losjes vallende stoffen Nonchalance van Inside.Transpante, losvallende gordijnen creëren een nonchalante sfeer.
  © Inside
 • Gordijnstoffen in grijs en taupe.Gordijnstoffen in grijs en taupe.
  © Inside
 • Loshangende linnen gordijnen.Linnen is ook heel mooi als stof voor loshangende gordijnen.
  © Inside
 • Gordijnstoffen van InsideGordijnstoffen in hele lichte grijze tinten.
  © Inside

Nonchalante overgordijnen

Nonchalant vallende gordijnen doen het almaar beter. Ook in hele moderne, strakke interieurs. En eveneens in combinatie met rolgordijnen of vouwgordijnen. Natuurlijk kun je de overgordijnen ook alleen gebruiken als raambekleding.

Linnen overgordijnen

Bij die losvallende gordijnen vallen vooral de nieuwe linnen stoffen in de smaak. Het linnen – dat desgewenst dicht geweven of eerder transparant is – brengt een natuurlijke en nonchalante sfeer in de woonkamer. Ook in een strak interieur kan dit mooi zijn, de gordijnstoffen zorgen dan voor een mooi contrast.

Gordijnen en hun kleur

Bij Inside zien ze dat de meeste klanten qua kleur kiezen voor de sobere tinten zoals beige, bruin en wit. In het algemeen komen ook de grijze tinten weer meer opzetten. Elke stoffencollectie heeft op dit moment een uitgebreid assortiment nieuwe grijze stoffen voor gordijnen en raambekleding. Als mensen voor een kwaliteitsproduct kiezen, zoals de gordijnen van Inside, dan houden ze het qua keuze van de gordijnstoffen liever sober, zodat de raamdecoratie vele jaren kan meegaan.
Linnen vouwgordijnen in hedendaags interieur.
Linnen stoffen kunnen ook voor vouwgordijnen.
© Inside

Populaire gordijnsystemen

Als gordijnsysteem blijven vouwgordijnen populair, maar – zo merken ze bij Inside - het overgordijn is aan een opmars bezig. De combinatie vouwgordijnen – overgordijnen doet het ook enorm goed, omwille van de sfeer die de gordijnen in je interieur creëren.
Auteur: Gretel Kerkhofs – september 2013
Bron: Insidebelgium