De kleur goud in het interieur

Gewijzigd op 17/09/2012 door Gretel Kerkhofs

De kleur goud staat voor rijkdom, chic, glitter & glamour. Goud geeft een creatieve en exclusieve touch aan het interieur. Goud brengt ook een warm gevoel met zich mee. Met een gouden toets op de muren creëer je een chique sfeer.
Vierkantjes geel
www.levis.info
© Levis

Met felle kleuren geeft goud een zeer dynamisch interieur. Met turkoois, appelblauw koolzaadgeel schittert goud des te meer. Met beige tinten gaat goud hyperchique ogen.

Goud met wit kan ook altijd, maar dan wel spierwit en geen geelwit. Goud beïnvloedt en als je wit al geel is, gaat het nog geler overkomen.

Goud combineren

Let er bij goud op dat je het niet in overvloed gebruikt. De manier van aanbrengen is ook zeer belangrijk. Technisch is metallic verf moeilijker aan te brengen dan gewone verf. Dit komt omdat bij het rollen van de verf, de metaalpigmenten onregelmatig verspreid worden. Zo verschijnen er aanzetten (vlekken, die ontstaan bij het schilderen). Zoek daarom eerst een kleur die dicht bij goud ligt zoals geel-beige. Breng die kleur eerst aan en werk dan af met goud. Teveel goud maakt muren druk.

In de hal creatief aan de slag gaan met goud is een goed idee. In slaapkamers is een gouden toets ook geen probleem. Als je goud in de leefruimte aanbrengt, moet je er zeker van zijn dat de ruimte groot genoeg is voor een gouden accent.

Met dank aan: Gjulijeta Berisha, Color Manager bij Akzo Nobel


Auteur: Daan Slingers - maart 2012

 

Meer kleuren