Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Colani ontwerpt driedimensionaal voor Arte

Voor haar nieuwste collectie ging Arte niet alleen op zoek naar originaliteit, maar ook naar innovatie. Twee aspecten waar ook de befaamde designer Luigi Colani naar streeft. Hij ontwierp voor Arte een collectie met een duidelijke filosofie en driedimensionale toets.


De naam Luigi Colani zal ongetwijfeld ergens een belletje doen rinkelen. Het is de man die met zijn eigengereide potloodtrekken eerder al naam maakte bij onder meer Alfa Romeo en BMW. Het is hetzelfde talent dat vorm gaf aan een aantal zeer speciale kunststofmeubelen en het is ook het brein achter enkele industriële design-opdrachten voor Boeing, NASA, Sony en Canon. Veelzijdig als de man is, vind je zijn signatuur eveneens op serviezen, tapijten en trendy schrijfgerief…. Hij heeft zelfs een ergonomische computermuis en een aërodynamische piano getekend. Het hoeft je dus niet te verbazen dat de man een uitgesproken en aparte kijk heeft op … muurbekleding.

De oerbron
Voor Colani is de natuur, en vooral water dé bron van inspiratie. Alle leven komt voort uit water, daar is Colani van overtuigd. Het uitgangspunt van deze collectie is dan ook de waterdruppel. Veel druppels samen vormen water, de zee, een stroming en golven… Het fascinerende is dat water voortdurend verandert, altijd beweegt, nu eens licht opslokt, dan weer glinsterend licht reflecteert… En dat is precies wat Colani voor ogen had, toen hij deze collectie ontwierp.

Druppelvorm
Trouw aan deze visie ontwikkelde Colani diverse dessins: strakke streepjes en deinende golven, een effen patroon en een steeds weerkerende druppelvorm. Ronde, uitdeinende lijnen, zoals cirkels die je op het watervlak ziet verschijnen als je er net een steen in hebt gegooid. Op een grote brede wand heeft de intensiteit van de kleuren en het glanseffect een optisch effect. Je krijgt de illusie van reliëf, maar dat is voor Colani niet genoeg. Hij wil dat je dit behang beleeft, dat je het in drie dimensies ervaart. Speciaal daarvoor heeft hij binnen deze collectie een aantal druppels en parels ontworpen die je naar eigen goeddunken kunt aanbrengen bovenop het behang. Alsof er dauwdruppels aan de muren hangen, alsof er parels naar beneden druppelen… Heel sereen maar ook heel intens.

Het kleurenpalet is in alle opzichten ingetogen gebleven. Naast grijs, beige en zwart zit er best kleur in maar nooit té. Er zitten glossy elementen in, maar zelfs die hebben eerder een satijnglas en zijn dus ook nooit loud.

De rollen uit de collectie Colani zijn ofwel 75 cm ofwel 106 cm breed en verkrijgbaar op rollen van 10 meter lengte. Andere referenties uit de collectie zijn als panelen verkrijgbaar. De basis van deze collectie is vlies.

Meer info: www.arte-international.com

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in