Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

De esthetiek van asymmetrie

Met de nieuwe Asymmetric Duo heeft Kaldewei een bad gecreëerd met een tijdloos elegant en strak design. De heldere en precieze vormgeving van het asymmetrische bad met brede badrand aan een zijde creëert een bekoorlijk contrast met het vloeiende karakter van zijn binnenvorm. Een optische blikvanger die niet enkel spanning creëert maar die ook de gebruiker verschillende gebruiksopties geeft voor plaatsing van het bad en zich zo perfect aanpast aan de gebruiker zijn individuele functionele noden.


Een bad met comfortzone

Het bredere design van de badrand – 12 cm, 15.5 cm of 18,5 cm, afhankelijk van de afmetingen van het bad – geeft de Asymmetric Duo een grotere ruimtelijke dimensie. Wanneer geplaatst tegen de muur biedt zijn ruimtelijkheid de mogelijkheid om op de brede badrand op geheel individuele wijze armaturen te plaatsen. Evenzo kan de bader ook gebruik maken van deze badrand als legplank voor badkameraccessoires, boeken of kaarsen. Zo kan hij of zij genieten van het bad in een sfeervolle omgeving – een plaats om zich terug te trekken voor enkele uurtjes om te ontspannen, weg van alle dagelijkse verplichtingen en verantwoordelijkheden.
En als de brede rand naar de open ruimte geplaatst staat doet hij dienst als aangename in- of uitstapplaats. Kinderen en volwassenen zullen even hard kunnen profiteren van de uitzonderlijke graad van comfort en veiligheid als oudere mensen, aangezien het hen de mogelijkheid geeft om op de bredere badrand te leunen alvorens het bad in- of uit te stappen.


Esthetische details

Op elegante en evenwichtige wijze past het rechthoekig geëmailleerde afvoerdeksel, dat in dezelfde kleur is dan het bad, perfect gelijk in de bodem van het bad. Het benadrukt hiermee het integrale design van de Asymmetric Duo. Een geëmailleerde overloopknop is eveneens optioneel verkrijgbaar om het evenwicht tussen kleur en materiaal nog te versterken. Afhankelijk van de inbouwsituatie kan de overloop geplaatst worden aan de kant van de brede rand, of aan de andere kant. Het Asymmetric Duo bad is ontworpen door het designbureau Phoenix Design Stuttgart/Tokio, en is verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen: 170 x 80, 180 x 90 en 190 x 100 cm.


Meer info: Kaldewei

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in