Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Daylight: een intelligente indeling voor een nette badkamer

Ideal Standard lanceert in september Daylight, een designcollectie waarin een moderne styling wordt gecombineerd met intelligente opbergideeën. Het aanbod modulaire meubels en keramische sanitaire producten is ontworpen om badkamers van verschillende vormen en afmetingen in te richten.


Het Daylight-concept bestaat uit een wastafel, een spiegelkast, verschillende hoge kasten en zijkasten en een reeks handige optionele elementen. De onderkasten sluiten perfect aan bij de wastafelmodellen, en de zijkasten zijn voorzien van een verlengd symmetrisch of asymmetrisch bovenblad. Hierdoor ontstaat een ‘horizontale overbrugging’ die de zijkast verbindt met de onderkast. Van de wastafel of met de hoge kast.

Extra’s
Dit design is nieuw in de badkamercollecties van Ideal Standard en creëert bijkomende opbergmogelijkheden onder de horizontale overbrugging. Daylight introduceert ook doordachte ‘extra’s’ om de badkamerruimte nog beter te structureren, zoals een haardrogerhouder, uittrekbare handdoekhouders en kastelementen met een geïntegreerde doos voor cosmeticadoekjes en een afzonderlijke cosmetische afvalbak.

“De badkamer is geëvolueerd en is meer dan een zuiver functionele ruimte geworden. Ze blijft aan belang winnen als centrale levensruimte en wordt een focuspunt in huis,” zegt Paul Frankisch bij Ideal Standard. “Maar de traditionele badkamer is niet erg ruim, waardoor de designmogelijkheden en bergruimte beperkt zijn. Met de Daylight-meubelreeks biedt Ideal Standard een handig antwoord op deze uitdaging, door de combinatie van een intelligent design met een ruime keuze aan praktische ideeën, wat leidt tot een maximaal opslagvolume.”
De hoge kast is voorzien van twee laden en diverse legplanken. Een soft closing systeem met zijn stille sluiting voorkomt dichtslaande deuren.

Spiegel
De bovenaan gemonteerde halogeenspots zorgen voor de verlichting van zowel de buiten- als de binnenzijde van de spiegelkast. Door de grotere openingshoek van 175° is de spiegel een praktisch hulpmiddel bij het opmaken of scheren.
Een magneetstrook binnenin de kast houdt nagelvijlen en kniptangen netjes binnen handbereik, net als de haardroger, die aan de onderzijde van de kast een vaste plaats krijgt met de optionele houder.

Extra opbergvlakken
De rechthoekige buitenvorm van de wastafel loopt geleidelijk over in het halvemaanvormige binnenbekken en dat zorgt voor bijkomende ruimte aan beide zijden van de kraan. Het Ideal Flowsysteem – een onzichtbaar overloopsysteem – maakt lelijke en vuilverzamelende overloopopeningen op de wastafel overbodig. Het systeem ledigt automatisch het wasbekken bij overschrijding van het maximumpeil, waardoor overstroming wordt vermeden.

Meer info: Idealstandard.be (momenteel nog in opbouw)

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in