Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Danny Venlet ontwerpt badkamermeubel

In opdracht van fabrikant van badkamermeubilair Dedecker ontwierp Danny Venlet een nieuwe badkamerinrichting. De designer creëerde een modulair badkamerconcept dat een uitgesproken gestroomlijnde vormgeving met een hoog praktisch gebruikscomfort combineert: Tight Line.
Het vertrekpunt van Venlet bij het ontwerpen van Tight Line was dat alle badkamerproducten en make-upspullen die men dagelijks gebruikt, zich binnen handbereik moeten bevinden. Maar orde scheppen bij het opbergen of uitstallen van badkamerspullen op rekjes of naast de wastafel is zelfs voor ordentelijke types een hele opgave. Tight Line is Danny Venlets interpretatie van de schijnbare tegenstelling “binnen handbereik” en “orde scheppen”.

Horizontale belijning

Kenmerkend voor Tight Line is de uitgesproken horizontale belijning en de modulariteit van alle elementen. Dankzij de sterke horizontale lijn springt de visuele samenhang van de modules in de verschillende opstellingen onmiddellijk in het oog.
Tight Line is een flexibel greeploos badkamerconcept dat bestaat uit een wastafel met links of rechts een kastje, 2 wastafels met een kastje tussenin en een kolomkast van 1,25 m hoog met een lade onderaan. De kast–en opbergmodules zijn beschikbaar in een 20 cm hoge uitvoering.

Badkamerspiegel met leds

Het kastje naast of tussen de wastafel(s) heeft niets gemeen met een traditioneel badkamerkastje. Danny Venlet ziet een kastje als een afsluitbaar opbergvak met handige houten inzetbakjes. Dankzij het deksel van het opbergvak wordt de flesjes- en potjeswanorde aan het zicht onttrokken.
Een spiegel van gezandstraald glas voorzien van 2 verlichtingsstroken met witte powerled-verlichting vervolledigt het geheel. De spiegel is beschikbaar in 2 verschillende afmetingen (1,00 en 1,60m), afgestemd op de breedte van de modules.

Hoogglans in de badkamer

Het karaktervolle concept is zowel qua vormgeving als qua materiaalgebruik en kleuren vernieuwend. Voor de meubels werd gebruik gemaakt van een nieuw plaatmateriaal (acryl) met hoogglanseffect. De hoogglans verleent het badkamerconcept diepte en een luxueuze uitstraling.
De 60 cm brede wastafel is vervaardigd van witte kunstmarmer, een gegoten materiaal samengesteld uit kunsthars en mineralen. De glanzende kunstmarmer is een eigentijds, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk materiaal.
Tight Line is beschikbaar in wit, zwart, cappuccino beige en mosgroen.

Meer info: Dedecker.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in