Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Bruinen terwijl je doucht

Met de ‘Sunshower Combi’ kan je tijdens het douchen niet alleen gedoseerd kan zonnen, maar ook genieten van alle lichamelijke geneugten en de helende werking van infraroodwarmte op nek, rug en schouders.
 

Deze mini-zonnebank met ingebouwde UV- en infraroodlampen kan makkelijk en veilig worden opgehangen in de hoek van een bestaande douche, in de uitvoering ‘half body’ of ‘full body’. Via een eenvoudige ‘touch screen’ kiest je dan voor zonnen of voor infrarood warmte, en dus voor een optie op energie en gezondheid.

Infraroodstraling

De weldoende eigenschappen van infrarood warmte zijn algemeen bekend: aangenaam, diepwerkend en helend voor spieren en gewrichten. De korte golf infraroodstraling dringt snel en diep (tot 5mm) door in de huid gedurende maximum 8 minuten. Bovendien stimuleert infrarood de bloedsomloop en voorkomt zo blessures. Schadelijke stoffen worden immers sneller afgevoerd, bloedvaten verwijden en spieren worden eerder soepel om zodoende betere prestaties te kunnen leveren. Een warme aanbeveling dus voor sporters of voor wie net een stevige wandeling achter de rug heeft. Voor patiënten met reuma, fibromyalgie, en voor ouderen die sukkelen met spieren en gewrichten zijn er aangepaste modellen.

Meer vitamine D

In je douche schijnt de zon nu het hele jaar door. In de wintermaanden ontwikkelen veel mensen een tekort aan vitamine D door gebrek aan een dagelijkse portie zonlicht. Dit weerstandsverlies heeft dan weer verkoudheden, griep én winterblues tot gevolg. Wetenschappers zijn het erover eens dat iedere dag 5 tot 10 minuten zonlicht ideaal is om vitamine D aan te maken. De ingebouwde timer, met een maximale bruiningstijd van 12 minuten, zorgt voor een gedoseerd en dus egaal, geleidelijk bruiningsproces. De ogen worden beschermd met bijgeleverde UV-brilletjes. Ook patiënten met bepaalde huidaandoeningen zoals zonneallergie en psoriasis, kunnen dankzij de Sunshower een noodzakelijke lichttherapie volgen.

Energievriendelijk

De Sunshower Combi verandert de badkamer dus in een mini health & wellness center waardoor men het hele jaar door niet alleen geniet van een gezonde kleur maar ook van positieve energie. Men wint ruimte, een lig-zonnebank of infraroodcabine moet immers niet geïnstalleerd worden. Het volledige warmtevermogen wordt meteen bereikt na het inschakelen, waardoor geen tijd en energie wordt verspild. De Sunshower Combi is zuinig in energieverbruik. Een sessie van 10 minuten op volle intensiteit kost minder dan 3 eurocent. De bediening is eenvoudig. Ook de montage van het opbouwtoestel is in enkele stappen zelf uit te voeren of door een erkend installateur.

Info: www.sunshower.nl

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in