Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Breng sfeer in je badkuip met licht

Van verlichting in een zwembad kijkt niemand nog raar op. Kaldewei introduceert nu ook drie nieuwe verlichtingssystemen voor het bad in jouw en mijn badkamer. Zo kan je je onderdompelen in een zee van licht en kleur.
De drie nieuwe Kaldewei verlichtingssystemen voor baden – “spectraal licht”, “onderwater spots” en “indirect licht” maken het mogelijk te genieten van een aangepaste sfeer in de bakdamer.
Het is al eeuwen bekend dat licht en kleur een weldadig effect hebben op lichaam en ziel, en wanneer gebruikt in combinatie met water hebben ze zelfs een nog intenser ontspannend effect.

Kleurenshow
De nieuwe verlichtingssets laten een emotionele badervaring toe in een sfeervolle omgeving. Heel wat modellen uit het uitgebreide gamma van Kaldewei kunnen uitgerust met ofwel gekleurd spectraal licht, ofwel met onderwater spots. De onderwaterspot met wit licht creëert een buitengewone focus in de badkamer en laat het badwater glinsterend fonkelen.
Het spectraal licht door LED-spots garandeert een perfect ontspannend bad en fascinerende individueel gekleurde lichteffecten.
Het is bewezen dat kleuren door hun vibratie energie kunnen vrijgeven en zo een positief effect hebben op lichaam en ziel.

De verlichtingssystemen en de individueel spectraallicht combinaties worden bediend door een simpele druk op de knop van het bedieningspaneel dat in de rand van het bad is ingebouwd. Wie zie niet wil laten beperken tot een bepaalde kleur kan kiezen voor het automatische kleurspectrum dat een fascinerende show start van de verschillende kleuren en kleureffecten.

Indirecte verlichting
Niet enkel gezondheids- en wellnessexperten, maar ook architecten en ontwerpers hebben de weldadige invloed van licht ontdekt, omdat het een cruciale rol speelt in het effect dat ruimtes hebben. Licht is in het bijzonder belangrijk in het ontwerp van de badkamer: het creëert een bepaalde stemming en versterkt het ontspannen gevoel tijdens het baden. Met de nieuwe indirecte verlichting voor baden is Kaldewei de eerste fabrikant die een exclusieve en designgeoriënteerde oplossing aanbiedt die functionaliteit en vormgeving perfect combineert.
Het verlicht op een zachte, niet-verblindende manier het bad, of het nu met water gevuld is of niet. De vier indirecte lichtbronnen, uitgerust met LED spots, zijn vlak gemonteerd in de beide zijden van het bad en zo perfect geïntegreerd in de globale uitstraling van het bad. Dit ongebruikelijk lichtconcept is verkrijgbaar voor alle Centro Duo en Cono Duo baden, met een uitmuntend helder design wat hen een echte blikvanger maakt in gelijk welke modern-puristisch vormgegeven badkamer.

Geen technische eisen
Om te kunnen genieten van de badverlichting volstaat het onder het bad een stopcontact te plaatsen op een afzonderlijke kring. Bij de aanschaf van het bad met de ingebouwde verlichting volstaat het de stekker in het stopcontact te steken.

Lees meer over de Badverlichting

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in