Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
X²O logo
logo Franke
De badkamer

Breng luxe in een kleine badkamer

De media inspireren ons met oversized en overdadige badkamers die een gevoel van ruimte uitstralen. De stylingtips op deze beelden zijn ook niet direct naar de eigen kleine badkamer te vertalen. Probeer maar eens een douche vrijstaand te plaatsen. Enkele tips om toch dat gevoel te evenaren.
Ook met spiegel Beauty van Schönbuch kun je alle kanten op. De Beauty is bedoeld om neer te zetten of op te hangen en de kop draait alle kanten op. De spiegel is zelfs los te klikken van de magnetische basis: zoek het daglicht op voor optimale persoonlijke beauty.
Gelijkvloers douchen achter een glazen deur geeft een ruimer effect dan een douchegordijn en opstaande douchebak. De slimme Bilico modulaire douchedeur van Antonio Lupi heeft een scharnier in het midden. Zo hoef je minder ruimte te reserveren voor een openklappende deur en kun je van twee kanten de douche instappen.

Geen hoek onbenut

In kleine badkamer is het vaak puzzelen met de beschikbare ruimte. Tenzij je kleiner meubels gebruikt. Enkele voorbeelden van meubels die in de krimp hebben gezeten voor een minimale omvang, maar toch een maximale impact.
Agape introduceert een extrasmall uitvoering van de Vieques badkuip, ontworpen door sterontwerper Patricia Urqiola. De witte of donkergrijze kuip is geïnspireerd op een ouderwetse tobbe. Het is een designstuk dat te mooi is om weg te stoppen in een badkamer, maar perfect is voor in de slaapkamer met en suite.
Ook IKEA komt met een oplossing. Net als de tobbe heeft de SILVERÅN-serie een rustiek moderne uitstraling. De badkamermeubels doen denken aan een traditionele Zweedse boerderij, maar wel met een moderne twist. Die zit ‘m in de slimme oplossingen. Hoge kasten benutten de ruimte optimaal doordat ze in de hoek passen!
Ook de LILLÅNGEN wastafel is een echte ruimtebespaarder: de wasbak is extra smal en is voorzien van ingebouwde ruimte voor tandenborstel- en pasta, zeep en handdoeken.
Bron: Perscentrum Wonen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in