Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Belgen en hun bizarre badkamergewoonten

Een derde van de Europeanen komt tot rust in zijn badkamer, dat blijkt uit een recente enquête. Verder is het de ideale plek om nieuw leven in je relatie blazen.

 

Van wakker worden tot romantiek

Een enquête van Ideal Standard bij 4162 Europeanen vanaf 15 jaar in 11 Europese landen (waaronder 378 Belgen) toonde aan dat wij Belgen tot de meest romantische behoren, bijna een kwart geniet van romantische momenten in de badkamer, dat is bijna tien keer per maand en dit duurt gemiddeld ongeveer 28 minuten. Enkel de russen doen het beter met een op drie die romantisch doen in de badkamer.

 • Ook blijkt dat de Belg meer tijd in de badkamer neemt om mentale en fysieke stress van zich af te schudden (23,5 procent van de Belgen in vergelijking met 17,2 procent van de Europeanen).
   
 • 30 procent van de Belgen wordt hier pas echt wakker, wat ook hoger is dan het Europees gemiddelde.
 • Een kwart van de Europeanen stuur hier sms'en of belt hier.
   
 • 73 procent van de Belgen controleert zijn uiterlijk in de badkamer, dit telt op tot ongeveer 348 minuten per maand bij de dames en bij heren 'slechts' is dat slechts 116 minuten. Russen blijken het meest ijdel te zijn, Nederlanders zijn het minst begaan met hun uiterlijk.
   
 • Belgen tussen 31 en 40 jaar zingen graag onder de douche of in de badkamer, ze zien hier 139 minuten per maand mee bezig.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees ook: Evolutie van zinken tuil tot wellnessruimte

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in