Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Badkamers spotten op de Vlaamse Renovatiedag

Op de Vlaamse Renovatiedag op zondag 20 mei stellen 75 Vlamingen hun gerenoveerde huizen open voor het publiek. Je kunt een kijkje komen nemen hoe zij de renovatie van hun woning aanpakten. Onder hen zijn er ook enkele met een kleine badkamer. En het moet gezegd: ze zijn erg creatief omgesprongen om in een kleine ruimte comfort en zelfs luxe in te bouwen. Hier alvast een voorsmaakje.

 
 


 

 

Lichtplafond in badkamer dakappartement
Als je geen raamopening in de badkamer hebt, dan is lichtinval via het dak een oplossing. In dit dakappartement in Antwerpen gaat het om een volledig lichtplafond. Verder is deze lange, smalle badkamer ingevuld met 2 dubbele wastafels. De blauwe ledverlichting zorgt voor een leuke sfeer.

Meer foto's van deze woning: De Vlaamse Renovatiedag

 

Spiegel geeft ruimte in kleine badkamer

Deze trendy loft herbergt een badkamer van 6m². Het ligbad hangt als het ware aan de wastafel vast. Een grote spiegel over de hele wand en wit gelakt glas geven de badkamer diepte. Er is ook een ingemaakte opbergkast en kast met wasmanden en wasmachine.

Meer foto's van deze woning: De Vlaamse Renovatiedag

 

Bad aan wastafel in stadsloft

In deze volledige gestripte woning richtten de bewoners een vrij luxueuze badkamer van 11m² in. Een groot badkamermeubel met dubbele opbouwwastafels en een ruim bad vullen de ruimte. De inloopdouche schuilt achter een nis. Vooral de lichtinval maakt de ruimte nog grootser.

Meer foto's van deze woning:
De Vlaamse Renovatiedag

 

Badkamer in natuursteen

Deze badkamer van 8m² met open douche loopt pal naast de slaapkamer. De bewoner van deze woning houdt vooral van strak doorspekt met een opvallend geel tafelblad en een origineel handdoekrek.

Meer foto's van deze woning: De Vlaamse Renovatiedag

 

Badkamer met Korian

De bewoners van dit herenhuis kozen ervoor om hun badkamer tamelijk in Korian te laten baden. In de 13,5m² grote badkamer zijn een breed wastafelmeubel met spiegel, een bad en douche met glazen wand ingericht.

Meer foto's van deze woning: De Vlaamse Renovatiedag

 

Eenvoudige badkamer

De bewoners van dit gerenoveerde pand kozen voor een eenvoudige invulling van hun badkamer. Voldoende aan een opstapdouche met glazen wand, een toilet en klassiek opbergmeubel. Ze kozen voor een Braziliaanse leisteen als tweede vloer, omdat hout en water niet zo goed samen gaan.

Meer foto's van deze woning: De Vlaamse Renovatiedag

 

Auteur: Kelly Cuypers - mei 2012

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in