De badkamer

Badkamers op maat van kinderen

Aanbevolen partners

X²O logo
Een fijne badkamer die mee evolueert met je gezin, het is een droom van vele ouders. De O!blog van Van Marcke geeft je enkele tips om op een betaalbare manier een functionele en veilige badkamer te creëren.
Als de kinderen al wat ouder zijn en er is ruimte voor, dan is een aparte kinderbadkamer een oplossing. Het lost de ‘spitsuurmomenten’ in de familiebadkamer op en het is natuurlijk fun om een eigen badkamer te hebben, om ongestoord te zingen onder de douche!

Een kinderbadkamer hoeft ook niet saai te zijn, er bestaan al heel wat speelse producten. Waarom niet kiezen voor een wastafel met eendjes of een douchekop in de vorm van een bloem? Wedden dat de badkamer hun favoriete place-to-be wordt?

In de hoogte

Een aparte kinderbadkamer is uiteraard geen optie voor de allerkleinsten. Zij hebben nog hulp nodig van papa of mama bij het wassen of tanden poetsen. Meestal is een badje geven heerlijk genieten, maar het is evengoed een bron van stress. Is het water te koud of te warm? Hoe voorkom je dat je kleintje er zelf uit kruipt?

Een hoog bad verhindert dat de kinderen er zelf in en uit kruipen. Een bad op een verhoog plaatsen, lost ook mogelijke rugpijn op bij het baden van je kindje. Om de ideale temperatuur van het water te regelen, is een kraan met thermostaat of een cool touch thermostaat de veiligste oplossing.

Je kunt ook perfect veilig douchen met de kleintjes. Kies voor een douchebak met antisliplaag en hang de thermostatische kraan uit het bereik van grijpgrage handjes. Voorzie ook een nis op voldoende hoogte voor zeep en shampoo.

Als je met het hele gezin de badkamer moet delen, dan is voldoende bergruimte absoluut noodzakelijk. Moduleerbare kasten groeien mee met het gezin. Mooi, praktisch en handig!

Zuinig waterplezier

Met water spetteren, kinderen doen niets liever. Allemaal goed en wel, maar ecologisch niet echt verantwoord. Gelukkig bestaan er vandaag al heel wat modellen waterbesparende douchekoppen, zoals de Nebia een project dat via Kickstarter uit de starblokken is geschoten. Een elektronische wastafelkraan is waterbesparend én hygiënisch, omdat ze enkel werkt als je er je handen onder houdt. Geen overbodige luxe met spelende kinderen in huis.Bron: O!blog Van Marcke

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in