Badkamerrenovatie: handige tips

Gewijzigd op 19/04/2016 door Daan Slingers

Wanneer je badkamer toe is aan renovatie kom je al heel wat verder mits de nodige tips. Zo kun je door de juiste producten te kiezen je badkamer groter laten lijken. Ook zijn er enkele zaken waar je best rekening mee houdt.

Onze badkamerspecialisten

Passion
© Lambrechts
Warme kleuren voor de badkamer
© Lambrechts
  1. Water is een goede geleider, waardoor er voor elektriciteit en verlichting in de badkamer strengere voorwaarden zijn dan in de rest van de woning. Hou daar rekening mee! 
  2. Doe je een totaalrenovatie, kijk dan na het uitbreken of alle toevoerkranen en afvoerbuizen nog degelijk werken. Is er kalkvorming of gaan de kraantjes moeilijk open en dicht, dan vervang je ze beter meteen. Zo kom je over enkele jaren niet voor onverwachte problemen te staan.
  3. Vloer- en wandverwarming bieden meer comfort en ze zorgen ervoor dat natte vloeren en wanden sneller drogen. Je bespaart meteen ook plaats doordat je geen ruimte moet voorzien voor een radiator.
  4. Ga na op welke subsidies je recht hebt. Er zijn heel wat premies: voor kleine én grote verbouwingswerken. Kijk hiervoor op: www.vlaanderen.be.
  5. Plaats een automatisch ventilatiesysteem in de badkamer. Zo voorkom je schimmels en vochtplekken.

Maak je kleine badkamer groot

Wil jij je badkamer ook wat groter laten lij- ken, dan zijn er een aantal zaken waarop je kan letten. Gebruik bijvoorbeeld geen donkere tegels op de wanden en voeg de tegels niet te donker op. Werk indien mogelijk de zijkant van je bad af met je vloertegels, zo lijkt de vloer door te lopen. Vermijd hokjes door muurtjes of melkglas. Maak gebruik van spiegels: die vergroten de ruimte en verlichten een donkere bad- kamer. En last but not least, berg zoveel mogelijk op: een rommelige badkamer lijkt kleiner!

Meer info: Lambrechts 

Folders over de badkamer

Meer informatie op de website van deze bedrijven