Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Badmeubels: functionaliteit en uitstraling

Badmeubels zijn sterk bepalend voor de uitstraling van de badkamer. Samen met het bad zal dit meubel de aandacht in de ruimte naar zich toe trekken.
De look van dat badkamermeubel wordt bepaald door de kleur, het gebruikte materiaal en de vormgeving.
Belangrijker nog dan de trends is de opbergruimte die het badkamermeubilair biedt. Handdoeken, accessoires en verzorgingsproducten slingeren niet langer los rond op het blad van het meubel of langs de wastafel, maar verdwijnen uit het zicht.

Klein badmeubel

Volgens de trends ruimen de echt grote meubels plaats voor een combinatie van kleine meubels waarmee je heel flexibel kunt omgaan. Je hebt hierbij de keuze uit bovenkasten, onderkasten en kolomkasten voor naast de wastafel. Deze kunnen al dan niet op wieltjes staan om hun flexibiliteit te verhogen.

Maatwerk in de badkamer

In de vaste meubels bestaan standaarduitvoeringen, maar je kan ook gaan voor maatwerk via een vakman.
Je kiest best voor duurzame materialen bij de aankoop van een badmeubel. Het meubel wordt meerdere malen per dag door de volledige familie gebruikt en moet dus tegen een flinke stoot kunnen.

Grote spiegels

Spiegelkasten vormen een uitzondering op deze trendregel. De spiegels worden almaar groter. Belangrijk hierbij is een goede verlichting van de spiegel om je correct op te kunnen maken of te scheren.

Tips voor de keuze van goed badkamermeubilair

  • Stel je zelf enkele vragen voor je op zoek gaat naar meubilair voor de badkamer.
  • Als je op voorhand weet wat je precies zoekt, verloopt de zoektocht naar het juiste badmeubilair een stuk gemakkelijker.
  • Wat wil je opbergen in de badkamer?
  • Dit bepaalt hoeveel bergruimte – en dus kastruimte - je moet plannen
  • Welke afmetingen moet de spiegel hebben en hoe en waar moet deze geplaatst worden?
  • Denk aan een goede verlichting van de spiegel. Er bestaan spiegels met geïntegreerde verlichting
  • Welke voorkeuren heb je omtrent het materiaal, de stijl en de kleur van de meubels voor de badkamer?
  • In hoeverre moet voor de plaatsing rekening gehouden worden met het bestaande sanitair?

Maak slim gebruik van tools om te zien welke badkamermeubels in jouw ruimte passen

 

Het vinden van het juiste badkamermeubel kan een uitdagende taak zijn, vooral als je de afmetingen van je badkamer niet kent. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende online tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het selecteren van badkamermeubels die perfect passen in jouw ruimte.

Een van de handigste tools die je kunt gebruiken, is een online badkamerplanner. Met deze tool kun je de afmetingen van je badkamer invoeren en vervolgens verschillende badkamermeubels en accessoires toevoegen om te zien hoe ze eruit zouden zien in jouw ruimte. Je kunt zelfs de indeling van je badkamer veranderen om te zien hoe verschillende ontwerpen eruit zouden zien.

Een andere nuttige tool is augmented reality (AR) -technologie. Veel meubelbedrijven en fabrikanten van badkamers hebben nu apps waarmee je hun producten in 3D kunt bekijken en kunt plaatsen in de echte wereld met behulp van je smartphone of tablet. Dit betekent dat je de badkamermeubels kunt zien alsof ze al in je badkamer staan, zodat je een beter idee krijgt van hoe ze eruit zullen zien voordat je ze koopt.

Tot slot zijn er nog enkele andere handige tools die je kunt gebruiken om badkamermeubels te vinden die passen bij jouw ruimte. Sommige websites bieden bijvoorbeeld 3D-modellen aan die je kunt downloaden en kunt importeren in je eigen ontwerptool of programma, zoals SketchUp, Floorplanner, de 3d tool van X2O. Hiermee kun je de badkamermeubels op maat aanpassen en ze plaatsen in jouw ontwerp van de badkamer. 

Kortom, er zijn tal van tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het selecteren van badkamermeubels die passen bij jouw ruimte. Door gebruik te maken van deze tools kun je zeker zijn van een succesvolle aankoop en een badkamer waar je echt van kunt genieten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in