Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
logo Franke
X²O logo
De badkamer

Baden in een hangmat

Ontspannen. Daarvoor zoeken we de sofa op, of het bad, in de zomer misschien zelfs een hangmat. De designers van Splinter Works vonden een synergie tussen die laatste twee ontspanningsmogelijkheden. Ze lieten ze samensmelten in Vessel, een bad in de vorm van een hangmat dat letterlijk tussen twee muren zweeft. Het zalige gevoel van het lekkere wegzinken in een hangmat wordt versterkt door dit te combineren met het comfort van de onderdompeling in een heerlijk warm bad.
Vessel tilt de ervaring van het baden letterlijk op in een hangende sculptuur. Het badconcept raakt de vloer niet aan, maar wordt aan de wand bevestigd met roestvrij stalen haken die afgedekt kunnen worden maar ook zichtbaar mogen blijven. Het bad wordt gevuld met behulp van een kraan die op de vloer gemonteerd is. Het water loopt weer weg door de bodem, naar een afvoer in de vloer. Als een opstelling in een natte ruimte niet mogelijk is, kan ook gewerkt worden met een afvoerleiding.

Superlicht materiaal

Vessel is vervaardigd uit carbonvezel. Dit superlichte, hoogwaardige materiaal kent allerlei toepassingen: zo wordt het gebruikt in luxe sportwagens en professionele racefietsen. De ontwerpers kozen het materiaal omwille van zijn sterkte en de mogelijkheid het in complexe curves te vormen. Het weefpatroon van het carbon verwijst overigens naar dat van de klassieke hangmat. Onder de koolstofvezellagen verwerkten de bedenkers een schuimkern. Die isoleert de badkuip zodat het water duidelijk langer dan normaal heet blijft.

Op maat gemaakt

Vessel is minimum 2,6m lang en dus langer dan een gewone badkuip: heerlijk veel ruimte om deze ervaring te delen. Ieder bad is op maat gemaakt en varieert in lengte tussen 2,6m en 3m.

Afmetingen

Vessel is standaard verkrijgbaar in zwarte en gouden uitvoering, maar alle RAL-kleuren zijn mogelijk. Vessel bestaat verder ook in een uitvoering op voet en voor de liefhebbers is er ook een wastafel in dezelfde vorm.
 
Verleid door dit pareltje? Voor 25.000 euro heb je een Vessel in je badkamer. Een alternatief kan ook zijn een nachtje in een hotel te boeken dat het bad heeft.
Bron: Van Marcke

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in