Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
logo Franke
X²O logo
De badkamer

Bad en bed in één ruimte?

Een badkamer in de slaapkamer opnemen is hip en origineel, maar is het ook op de lange termijn een goed idee? O-Blog zet de voor- en nadelen even op een rijtje.

Badkamer en slaapkamer in één: go go

Het is nieuw en anders

Een trendsettend design doet heel wat hoofden draaien. Badkamer en slaapkamer in elkaar laten overvloeien tot één grote ruimte wordt hoe langer hoe populairder. Voor wie er dus van houdt om een pionier te zijn, is dit zeker een goed idee. Maak komaf met de badkamerclichés en ga als een van de eersten voor deze nieuwe manier van slapen en baden.

Creatieve designs

Een open badkamer werkt inspirerend: het doet ontwerpers opnieuw nadenken over het design van badkamermeubilair en dat levert mooie creaties op. Van horizontale douches tot zwevende baden, ontwerpen met led-verlichting en nieuwe materialen. Badkuip, wastafel en douche meer dan ooit een volwaardig en trendgevoelig meubel.

Heerlijk ruimtegevoel

De badkamer is heel vaak het kleinste kamertje van ons huis. Soms zou je letterlijk de muren open willen breken voor een beetje ruimtegevoel! Bij een open badkamer heb je daar geen last meer van. Voortaan geniet je in de badkamer én de slaapkamer van een waar loftgevoel. Meer ruimte, meer licht, meer comfort!

Badkamer en slaapkamer in één: no no

Meer voorzieningen, meer budget

Muren slopen, watervaste vloeren en muren, aan- en afvoer van water (en mogelijk radiatoren en elektriciteit) herbekijken ... Aan dat alles hangt ook een prijskaartje. En wat met vocht en condens? Er bestaan al goede ventilatiesystemen om de juiste luchtkwaliteit te regelen in een open badkamer, dus een onoverkomelijk probleem is het niet. Maar het is wel iets om rekening mee te houden, zeker in een oudere woning.

Wat bij het verkopen?

Maak van slaapkamer en badkamer één kamer en je huis telt een kamer minder. Dat kan een invloed hebben op de waardebepaling van je huis. Omdat de open badkamer (voorlopig) nog een vooruitstrevende ingreep is, kan het ook een struikelblok zijn voor potentiële kopers of huurders.

Privacy

Een open badkamer is leuk maar tegelijk betekent het ook dat je in moet boeten op vlak van privacy, zeker als er maar één badkamer in huis is. Mogelijk voel je je er wat onbehaaglijk bij dat je de badkamer gebruikt terwijl iemand anders in het slaapkamergedeelte aanwezig is. Zelfs je partner hoeft niet altijd op de hoogte te zijn van je schoonheidsrituelen. Gelukkig zijn er oplossingen, zoals een (verplaatsbare) scheidingswand die het beste van de 2 combineren.
Samengevat: er zijn dus voor- en nadelen aan verbonden. Wil je professioneel advies rond de mogelijkheden in jouw slaapkamer, dan helpen onze interieuradviseurs je graag verder.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in