Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Arte brengt je warm en ‘cosy’ de winter door...

Met de lange, donkere wintertijd die eraan komt, krijgen we met z’n allen weer dat ‘nestgevoel’. Het wordt weer een hele poos binnenzitten en dan is het heerlijk als je interieur warmte en gezelligheid uitstraalt. Is het een toeval dat Arte – de befaamde Limburgse muurbekleding- en stoffenediteur– net nu uitpakt met twee nieuwe ‘cosy’ collecties?
Met de nieuwe stoffencollectie ‘Casual’ gaat Arte ongetwijfeld scoren. Het is een assortiment gordijn- en meubelstoffen waarbij je gedachten meteen afdwalen naar vakantie, het warme, sympathieke zuiden, traditie en raffinement. Aan de ene kant zijn de stoffen zo klassiek en vertrouwd dat ze tijdloos lijken. Tegelijk zijn ze hyperactueel. Je associeert ze spontaan met begrippen als ‘vriendelijk’, ‘relax’ en ‘thuis’. Casual dus.

Natuurlijk en landelijk
Sommige dessins zijn zo sober dat ze de indruk wekken ‘uni’ te zijn, en met de streep- en ruitmotieven zijn ze onderling wonderwel te combineren. Ademen ze voor jou iets Frans uit? Dan denk je wellicht direct aan de Provence. Lijken ze je typisch Engels? Ook dan heb je gelijk: ze harmoniëren inderdaad perfect met de sfeervolle, Engelse ‘country’ stijl. Het beste bewijs dat het ‘blijvers’ zijn, zie je wanneer je een authentiek oud meubel een nieuw kleedje geeft uit deze collectie. Het resultaat is verbluffend fris en knus.
De inspiratie voor deze collectie werd gevonden in oud beeldmateriaal en stalenboeken, al zijn de katoenen stoffen zelf gemaakt volgens de meest actuele weeftechnieken.

Apart
Een ander succesverhaal is ‘Fern & Raffia’. Een onlosmakelijk duo en de perfecte combinatie van een effen, grof geweven stof, ’Raffia’, en een gelijkaardige variant met een tekening, ‘Fern’. De botanische print – een gestileerde en soepele varenvorm – heeft nog een bijzonder effect. Recto verso heeft deze interieurstof een verschillende uitstraling. Dat wordt nog eens extra benadrukt door de subtiele glans van de gebruikte vezels. In deze stoffencollectie is dan ook bewust gekozen voor rustige, natuurlijke tinten die vanzelfsprekend lijken voor het gekozen motief. Toch zit er hier en daar een gedurfdere tint bij zoals een vleugje paars, een temperamentvol oker, een rasecht vurig rood en zelfs een affirmatief en dominant zwart.

Meer info: Arte International

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in