Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Aquawall: glazen achterwand voor douches

Aquaconcept durft buiten de douchehokjes te denken. Waar de vaste douchewand klassiek wordt bekleed met tegels, ontwikkelde de badkamerspecialist nu de Aquawall, een groot en effen vlak van veiligheidsglas, dat in elke gewenste kleur gecoat kan worden.

Glaswand voor de douche

Bij wandbekleding voor douches denk je vaak aan de klassieke betegeling, waarbij na verloop van tijd de voegen verkleuren, tegels loskomen of water in de muren infiltreert. Aquaconcept ontwikkelde een alternatief met het oog op onderhoudsgemak en esthetiek, de Aquawall. De achterwandbekleding bestaat uit één groot vlak met veiligheidsglas van 8 mm, op maat geslepen en gecoat in de kleur van je keuze. Met enkele vegen van de spons ga je aldus over een glad oppervlak zonder hoeken of kantjes, zonder naden of voegen en zonder profielen.

Maatwerk voor de douche

Je kunt de Aquawall zowel tegen een afgewerkte muur als tegen een bestaande tegelmuur verlijmen. Het glas wordt altijd uitgesneden volgens de contouren van je badkamermuur, ook van schuine muren, waarna het gehard wordt. Een gespecialiseerd team van Aquaconcept komt daarom altijd vooraf de maten opnemen, zodat de sanitair dealer de Aquawall en de douche probleemloos kan plaatsen en waterdicht maken. De gaten voor het kraanwerk en voor de montage aan de glazen douchedeuren worden altijd op voorhand uitgefreesd. De Aquawall past overigens perfect in de succesformule van de doucheconcepten van Aquaconcept. Die bestaan uit volle, profielloze glaspartijen, scharnieren, handgrepen en bevestigingsmateriaal uit inox en een waterdichte ondergrond in natuursteen (Aquastone).

Keukens

De Aquawall beperkt zich overigens niet tot badkamers, de wand kan ook perfect geïntegreerd worden in keukenontwerpen waar het schittert als een esthetische accentmuur zonder veel onderhoud. Aquawall is leverbaar in 2, 3 of 4 panelen, 3 à 4 weken na de maatopname, met een maximale breedte van 1,8 meter en maximale hoogte van 2,5 meter.

De Aquawall en je droomdouche kan je altijd visualiseren en budgetteren via een gebruiksvriendelijk online 3D-configuratiesysteem op de website van Aquaconcept.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in