Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Alternatieve achter- en zijwanden voor douches in acryl- en in steenplaat

Bij wandbekleding voor douches denk je misschien aan de klassieke betegeling, waarbij na verloop van tijd de voegen verkleuren, tegels loskomen of water infiltreert in de muren. Badkamerspecialist Aquaconcept ontwikkelde reeds eerder een alternatief met de ‘Aquawall Glass’ Maar nu is er ook de ‘Aquawall Acryl’ en de ‘Aquawall SolidStone’.

Bij de 3 types worden de platen in veiligheidsglas, acryl of solidstone (silex+hars) gewoon verlijmd tegen een egale muur. Dat kan zowel een afgewerkte muur zijn als een bestaande tegelmuur. De kraanuitsparingen zijn steeds vervat in de prijs. Door de uitgebreide kleurenkeuzes kan je deze types zowel in een klassieke als moderne badkamer integreren. Onderhoudsvriendelijk is het ook, want met enkele vegen van de spons ga je over een glad oppervlak zonder kalkrestjes of schimmel in hoeken of kantjes, zonder te moeten schrobben in naden, voegen of profielen.

Aquawall Acryl

Bij de Aquawall Acryl zijn de uitvoeringen wit, zwart, mat of blinkend; andere kleuren kan je bekomen aan een meerprijs van 20%. Je kan de 8mm acrylplaten zowel in standaardmaten als op maat bekomen. Voor standaardmaten gaan de prijzen vanaf 449 euro (excl. BTW) voor een blinkende uitvoering van 800 mm breedte x 2.000 mm hoogte, tot 749 euro (excl. BTW) voor 1.400 mm breedte x 2.000 mm hoogte. Voor een gebogen hoek tussen 2 platen komt er 25% bij op de totaalprijs van de panelen.

Aquawall SolidStone

Bij de Aquawall SolidStone zijn de 6mm-platen uit silex en hars beschikbaar in 24 stijluitvoeringen zoals wengé, eik, teak, crème, antraciet, chocolade… Ook hier gaat het om steenplaten uit één stuk, waarvan de formaten gaan tot maximaal 980 mm breedte x 1.980 mm hoogte voor een prijs van 799 euro (excl. BTW). Deze platen zijn enkel leverbaar na voorafgaande maatopname. Bij deze SolidStone-wand hoort ook een bijpassende en op maat gemaakte douchebak in SolidStone, met slechts een dikte van 30 mm. Deze douchebak is antislip en antibacterieel.

Een gespecialiseerd team van Aquaconcept komt daartoe vooraf de maten opnemen, zodat de sanitaire dealer de Aquawall en de douche probleemloos kan plaatsen en waterdicht maken. Die Aquawall en je droomdouche kan je altijd visualiseren en budgetteren via een gebruiksvriendelijk online 3D-configuratiesysteem op op de website van Aquaconcept. Aquawall is leverbaar 3 à 4 weken na de maatopname.


Meer info: Aquaconcept

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in