Verwarming
Ventileren
Elektrotechnieken

Hoe maak ik mijn woning slim?

Slimme woningtechnologie zorgt voor meer controle in het huis, bijvoorbeeld via intelligente verlichting, slimme afstandsbedieningen, slimme stekkers, slimme thermostaten, slimme luidsprekers en slimme beveiligingscamera’s die allemaal toegankelijk zijn via een systeem. Dat kan via bedrade schakelaars, tasters of andere bedieningen, maar ook via draadloze apparaten zoals een telefoon of tablet. Er zijn meerdere, eenvoudige manieren om te beginnen met het aanpassen van je woning naar een smart home, bijvoorbeeld:

  • Vervang de gloei- of halogeenlampen door slimme led-lampen. Door slimme aansturing en zuinige led-technologie gebruiken ze veel minder energie dan conventionele verlichting.
  • Sluit losse lampen met stekkerdraad aan op een slimme stekker. Dit is een goedkoop en gemakkelijke wijze om lampen aanstuurbaar te maken. Ook de fittinglampen kun je aanstuurbaar maken, maar dit is iets kostbaarder en complexer.
  • Schaf een slimme thermostaat aan. Door het gebruik van een slimme thermostaat merk je dat de verwarmingskosten lager zullen zijn en dat de bediening gemakkelijk is.
  • Regel het bedienen van je TV en andere multimedia met één afstandsbediening, zodat het makkelijker is alles te reguleren in huis zonder dat je veel losse afstandsbedieningen hebt.

Heb je bovenstaande stappen al toegepast en wil je nog verder met automatisering? Denk dan aan automatisering volgens het communicatieprotocol KNX. Daarmee kun je zowel bedraad als draadloos alle technische apparaten in huis met elkaar laten communiceren en gemakkelijk bedienen vanuit één app.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in