Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Zonneboiler

De zonneboiler verwarmt het sanitair warm water – en soms ook het water voor de centrale verwarming - met behulp van zonne-energie. Hiertoe wordt de warmte van de zon gecapteerd via collectoren op het dak. De installatie - thermische zonnepanelen in combinatie met zonneboiler - kan instaan voor de productie van een groot deel van het warm water voor het sanitair in keuken en badkamer.

Werking zonneboiler

Hoe werkt een zonneboiler?
Een zonneboiler systeem bestaat uit twee hoofdcomponenten: een zonnecollector op het dak en een boiler in de woning. Deze boiler staat best zo dicht mogelijk bij de collector om minimale warmteverliezen te hebben.

De collector kan op het dak of tegen de wand worden geplaatst. In deze collector lopen buizen die gevuld zijn met een vloeistof. De vloeistof loopt traag in een circuit van de collector naar de boiler of voorraadvat. In de collector slaat de vloeistof warmte op die ze vervolgens in de boiler via een warmtewisselaar (spiraal) aan het tapwater doorgeeft.

Lees er meer over in Zonneboiler: van idee tot plaatsing

 

Naverwarmen of bijverwarmen zonneboiler

Omdat de zon niet altijd schijnt, is er soms naverwarming nodig van het water in de boiler. Dit kan een autonoom verwarmingstoestel zijn of de bestaande cv-ketel.

Prijs zonneboiler

De investering voor een volledig systeem varieert van een kostprijs tussen 2 500 en 6 000 euro, inclusief installatiekosten.

Onderhoud zonneboiler

De collectoren op het dak worden best jaarlijks gereinigd om het rendement optimaal te houden.

Meer weten over zonne-energie?

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in