Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
zehnder logo
Logo Bosch
Ventileren

Zehnder maakt bouwers en verbouwers wegwijs in ventilatie

Om de particuliere bouwer en verbouwer wegwijs te maken in het ruime en hoogtechnologische aanbod van ventilatiesystemen, geeft Zehnder tijdens het bis salon gratis professioneel advies. Daarnaast geven de Zehnder experten ook uitleg over de installatie en het onderhoud van ventilatiesystemen. Een professionele installatie en een goed onderhoud zijn immers essentieel voor de goede werking van een ventilatiesysteem.

Door de complexiteit, de verstrenging in 2014 van de EPB-regelgeving en het grote aanbod van ventilatiesystemen krijgen bouwheren het steeds moeilijker om door de bomen het bos te zien. De vraag naar deskundige informatie over het meest aangewezen ventilatiesysteem dat zowel rekening houdt met de gezondheid van het binnenklimaat als de energie efficiëntie van de woning is vandaag dan ook groot.

Bis 2013

Om bezoekers van  bis 2013, de bouwbeurs, wegwijs te maken bij hun keuze van het meest aangewezen systeem voor hun woning, geven experten van Zehnder duidelijke informatie over de systemen, vereisten en normen voor een goede ventilatie van de woning en het optimaal afstemmen van ventilatie en isolatie op elkaar. 

Tijdens het bis bouw & immo salon stelt Zehnder naast de ComfoFan Opti-Air II kit (vraaggestuurd ventilatiesysteem C) ook de balansventilatiesystemen met warmterecuperatie ComfoD voor (ventilatiesysteem D).

Ventilatiesystemen

De Zehnder ComfoFan Opti-Air II is een intelligent en gebruiks- en budgetvriendelijk vraaggestuurd ventilatiesysteem C dat de ventilatiedebieten afstemt op de gemeten luchtkwaliteit door middel van luchtvochtigheid-/aanwezigheidssensoren, eventueel aangevuld met CO2-sensoren.
 
De ComfoFan Opti-Air II kit is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. De kit moet gecombineerd worden met zelfregelende raamroosters van het type P3 of P4. De ventilator werkt volledig automatisch voor een groter gebruiksgemak. Ook de draadloze verbinding tussen sensoren en ventilator vergroot het comfort.
 
De ComfoFan Opti-Air II wordt aangeboden in kit-vorm en omvat naast de ventilatie-unit, 3 hygro-presence sensoren voor installatie in de badkamer, het toilet en wasplaats (sensor in de keuken niet vereist – voor woningen met een bouwaanvraag ingediend na 01/01/2013). Op die manier kan de investering voor het vraaggestuurde systeem C beperkt blijven, zonder echter de E-puntenwinst in het gedrang te brengen. Het systeem is ideaal voor renovatie en nieuwbouw.
 
De ComfoD balansventilatiesystemen van Zehnder zijn gecertificeerd door het Passive House Institute in Duitsland, een onafhankelijke onderzoeksinstelling die bouwmaterialen test op hun energiezuinigheid en geschiktheid voor passiefbouw. Alle ComfoD units van Zehnder zijn conform de EPB-regelgeving (www.epbd.be)
 
Een waardevolle uitbreiding voor de ComfoD balansventilatiesystemen is de enthalpiewisselaar die zorgt voor een verhoogd comfort en een optimaal binnenklimaat. De Zehnder enthalpiewisselaar is een intelligente en bijzonder hygiënische oplossing, waarmee het D-ventilatiesysteem een groot deel van de warmte en van de vochtigheid van de afgevoerde lucht gerecupereerd wordt en opnieuw afgegeven wordt aan de toevoerlucht in de woning. De enthalpiewisselaar kan ook heel eenvoudig uit het toestel genomen worden en indien nodig onder stromend water (bv. in de badkuip of onder de douche) gereinigd worden.

Onderhoud en professionele plaatsing

Tijdens het bis bouw & immo Salon geeft Zehnder tips en advies voor een goed onderhoud en een professionele plaatsing van ventilatiesystemen. Het belang van onderhoud van ventilatiesystemen wordt immers vaak onderschat.
 
Bezoekers aan het bis bouw & immo Salon kunnen bij de experten van Zehnder terecht met ondermeer volgende vaak gestelde vragen over woningventilatie :
 

  • Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende ventilatiesystemen?
  • Hoeveel kosten de verschillende ventilatiesystemen?
  • Welk systeem levert de grootste energiebesparing op?
  • Kan ik een ventilatiesysteem zelf plaatsen?
  • Wat is de impact van een ventilatiesysteem op mijn woning?
  • Ik heb allergieën: welk ventilatiesysteem kies ik het best?
  • Wat moet ik zeker weten over het onderhoud van een ventilatiesysteem of -unit, wat kan ik zelf doen en wat moet ik door een professional laten doen?
  • Hoe vaak moeten bij een D-systeem de ventilatiefilters worden vervangen, en wat is de gemiddelde prijs van de filters?
  • Wanneer moeten ventilatiekanalen gereinigd worden?
  • Welk ventilatiesysteem is het best geschikt voor een lage-energiewoning?

Meer info: Zehnder

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in