Nadenken over bouwen
Ventileren
Renoveren

Zehnder lanceert luchtafvoerventiel ComfoValve Luna E

Auteur: Zehnder

Extra aandacht voor betere akoestiek en mooier design.

Er was al het toevoerventiel ComfoValve Luna S, maar nu breidt Zehnder zijn gamma verder uit met de ComfoValve Luna E, een luchtafvoerventiel waarbij de focus ligt op design en akoestiek. “De Luna S was op technisch vlak al top. De voorbije jaren hebben we echter gemerkt dat klanten meer dan vroeger op zoek zijn naar een goed werkend ventiel dat er esthetisch mooi uitziet en geluidsarm is”, weet Simon Van Herp, systeemadviseur bij Zehnder.

De ComfoValve Luna E is beschikbaar als plafond- en wandmodel. Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe ventiel werd er zoals steeds gedacht aan het comfort van de installateur. Zo kan het ventiel dankzij de geïntegreerde rubberen afdichting op een eenvoudige en luchtdichte manier worden gemonteerd. “De vereiste luchthoeveelheid kan je afregelen dankzij de roterende stromingsgeoptimaliseerde ventielconus. Een speciaal ontwikkelde “locker” beveiligt dan weer alle instellingen. Op die manier is er achteraf geen risico op verwarring en dubbel werk”, zo luidt het.
Volgens Van Herp is het belangrijk dat klanten begrijpen waarom Zehnder verschillende ventielen gebruikt. “De luchtstroom bij een pulsieventiel is helemaal anders dan bij een extractieventiel. In het eerste geval blaas je verse lucht in een ruimte. In het tweede geval werk je net andersom en voer je vervuilde lucht af. Veel fabrikanten gebruiken hiervoor hetzelfde ventiel. Zehnder maakt hier wel een onderscheid in”.

Steeds meer aandacht voor design en akoestiek

De keuze voor een ander ventiel is niet alleen ingegeven door de verschillende functionaliteiten. Ook op vlak van design en akoestiek verlangt de consument steeds meer. “Als je een open keuken hebt die grenst aan de leefruimte, dan wil je dat alle ventielen er hetzelfde uitzien. Naast een discreet design voldoet het ventiel eveneens aan de strengste eisen wat geluid betreft”, stelt Simon Van Herp.
De systeemadviseur van Zehnder benadrukt dat de ComfoValve Luna E bijdraagt tot een kwaliteitsvol binnenklimaat. “Nog steeds zijn er heel wat installaties waarbij de wettelijk bepaalde ventilatienormen niet worden gerespecteerd. De eindklanten zijn daar dan de dupe van. Daarom is het totaalpakket zo belangrijk. Het volstaat niet enkel om een goede ventilatie-unit te kiezen. Ook het luchtverdeelsysteem, de dimensionering van het systeem en de ventielen dragen bij tot een goed binnenklimaat”.

Meer info? Bekijk de brochure.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in