Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
X²O logo
Logo DRU
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Verwarming

Verwarmen in stijl

Verwarmen wil je zo energiezuinig mogelijk doen. De warmte verspreid je onzichtbaar via vloer of wand, of als het zichtbaar is dan met stijl. De verwarmingsproducenten spelen hier dagelijks op in met nieuwe producten. Een kleine greep uit het aanbod.


Ghibli: Het strand als verwarming

Met het water van je bad haal je al een beetje de zee in huis. Dankzij de Ghibli van Van Marcke is het nu ook mogelijk om de vorm van het strand en zijn duinen te verwelkomen. De kunstige radiator ontworpen door Peter Rankin past perfect in een hedendaagse stadsloft of in het interieur van een modern appartement. De Ghibli is een modulair radiatorconcept met variabele afmetingen en variabele toepassingsmogelijkheden. Bij een verticale plaatsing is hij decoratief. Bij een horizontale plaatsing komt zijn functioneel kantje naar boven. Het weghangen van je handdoek was nog nooit zo mooi.
Meer info:Van Marcke


Tubone: Een flexibele jongen

Nog voor Van Marcke ontwierp designer Andrea Crosetta de Tubone, een designradiator. Het basiselement bestaat uit een ovale ring met een buis met een doorsnede van ruim 60 mm en twee korte bochten van 180 graden. Door zijn bijzondere vorm worden elementen gecreëerd die naast elkaar gezet of in elkaar geschoven kunnen worden. Je kan de radiator zowel horizontaal als verticaal installeren. Dankzij zijn flexibiliteit past de Tubone in elke omgeving. De Tubone is verkrijgbaar in vijf verschillende afmetingen. Om hem in huis te halen, betaal je tussen de 1000 en 1600 euro afhankelijk van de grootte.
Meer info: Van Marcke


Vitocal 200-S: Warmtepomp voor iedereen

Enkele jaren geleden maakte de warmtepomp zijn intrede. Nu brengt Viessmann de Vitocal 200-S op de markt. Deze nieuwe lucht/water-warmtepomp moet duurzame en efficiënte verwarming toegankelijk maken voor iedereen. De Vitocal 200-S is eenvoudig installeerbaar en de enige in zijn soort met standaard een bediening gelijkaardig aan die van een verwarmingsketel. Bij een nieuwbouw kan de Vitocal 200-S dienen als enige warmtegenerator voor de woning en voor de verwarming van sanitair water. Hij beschikt over een ingebouwd elektrisch element waardoor hij ook werkt tijdens de koude dagen. Op warme zomerdagen kan de Vitocal 200-S de woning koelen. Doordat hij de lucht als warmtebron gebruikt, moet je niet gaan boren zoals bij sommige andere warmtepompen.
Meer info: Viessmann


Rittal kastverwarming: De kastverwarming die bespaart

Rittal pakt uit met kastverwarmingen gebaseerd op energiebesparende PTC-technologie. De combinatie met een CFD-verwarmingselement (Computational Fluid Dynamics) levert een energiezuinige constructie op. De inbouw van een verwarmingselement in een elektriciteitskast waarborgt een minimum temperatuur, maar voorkomt ook condensvorming. De PTC-verwarmingen worden aangeboden in een gevarieerd vermogensbereik met of zonder ventilator. De plaatsing van een thermostaat wordt aanbevolen voor het verwezenlijken van een exacte temperatuurregeling in de behuizing. Om condensvorming in de componenten te voorkomen, raadt Rittal voor de verwarming een hygrostaat aan. Om het juiste type te bepalen, beschikt Rittal over de gratis beschikbare software Therm.
Meer info: www.rittal.com 
 

Thermic: Radiatoren van de nieuwe generatie

Bij Thermic waren ze klassieke zware gietijzeren radiatoren beu. Daarom ontwierpen ze radiatoren van de nieuwe generatie: de Bryce, de Veltis verticaal, de Veltis horizontaal en de Canyon. Van deze vier beweren ze dat mooier, energiezuiniger en veiliger zijn dan klassieke radiatoren. Met stralingswarmte vooraan en convectiewarmte achteraan verwarmen ze alvast twee keer voor de prijs van één. Ze bevatten slechts 2 liter water en reageren zo sneller op de thermostaat. Hun aluminium geleidt ook vier keer beter dan staal. Doordat de warmte bij Thermic-radiatoren door de kern vloeit en niet langs het radiatoroppervlak moeten ze ook veiliger in gebruik zijn.
 

 

Mini Super 6 Universeel: Klein maar fijn

Als je een op zoek bent naar een kleine radiator, biedt Superia de oplossing. In zijn assortiment zit namelijk de Mini Super 6 Universeel (Standard of Kompakt), een radiator met een beperkte hoogte (150 of 200 mm). Ook kan je bij Superia kiezen voor de Mini Super 6 Design (1 of 2). Deze kan je perfect plaatsen voor je raampartijen. Beide plintradiatoren zijn uitgerust met een gedwongen waterloop waardoor deze een maximale warmteafgifte garanderen. Naast de standaard witte kleur zijn de Mini Super 6 Universeel en de Mini Super 6 Design ook beschikbaar in een aantal trendy metaal en natuurkleuren.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in