Verwarming
Ventileren
Koeling
Energie
Milieu
Welzijn

Ventilatie > Zehnder ComfoFond-L Q

Auteur: Zehnder

Altijd een aangenaam binnenklimaat met hernieuwbare energie.

Door een Zehnder ComfoAir Q ventilatie-unit uit te breiden met de aardwarmtewisselaar ComfoFond-L Q maak je gebruik van hernieuwbare energie om winter en zomer te genieten van een comfortabel binnenklimaat.

Maximaal comfort …

In de winter verwarmt de aardwarmtewisselaar Zehnder ComfoFond-L Q de koude buitenlucht voor en houdt hij de lucht vorstvrij. In de zomer tempert hij de temperatuur van de warme buitenlucht. In elk seizoen draagt het systeem dus bij tot een behaaglijk binnenklimaat.

… met een minimum aan energie

De aardwarmtewisselaar Zehnder ComfoFond-L Q maakt gebruik van een onuitputtelijke bron van gratis energie: hij haalt de nodige energie eenvoudig uit de grond. Het systeem verbruikt zelf ook slechts een minimum aan stroom, o.a. dankzij de circulatiepomp van energie-efficiëntieklasse A. Daardoor houd je de energiefactuur beperkt.

Eenvoudig temperatuur en vochtigheid aflezen

Zehnder ontwikkelde de ComfoFond-L Q als uitbreiding van de innovatieve ComfoAir Q. De compacte aardwarmtewisselaar wordt direct naast de ventilatie-unit geïnstalleerd: een ruimtebesparende combinatie. Dankzij een intuïtieve display en app van de ComfoAir Q, kan u de temperatuur en vochtigheid eenvoudig uitlezen. Ook het onderhoud gebeurt makkelijk en snel, omdat de componenten eenvoudig toegankelijk zijn.

Ideale combinatie met de ComfoAir Q

De Zehnder ComfoAir Q ventilatie-unit en de ComfoFond-L Q werken samen om je huis permanent van verse lucht te voorzien, met de ideale temperatuur. En dat, op de meest energie-efficiënte manier. De innovatieve Zehnder ComfoAir Q werkt stil en is door warmteterugwinning (tot 90%*) zo energiezuinig dat je probleemloos de normen van vandaag en morgen haalt. Indien je de ComfoAir Q nog uitrust met een enthalpiewisselaar (ERV), dan kan er tot 65% van de vochtigheid uit de gebruikte lucht gerecupereerd worden, ideaal als de lucht in de winter te droog is. De Zehnder ComfoAir Q is voorzien van een automatische bypass en allerlei sensoren bewaken continu de temperatuur en vochtigheidsgraad van de luchtstromen. Daarmee is je comfort altijd gegarandeerd!

 

De aardwarmtewisselaar ComfoFond-L Q biedt een perfect antwoord op de vraag naar energiebesparing in combinatie met maximaal comfort en gezonde binnenlucht.

* Conform EPB op 252 m³/h
Richtprijs Zehnder ComfoFond-L Q = 2.600 Euro (excl. BTW)
Richtprijs Zehnder ComfoAir Q 350 Premium = 2.791,95 Euro (excl. BTW)

Zehnder ComfoAir PRO 300

Zehnder

Zehnder ComfoAir PRO 300
HRV-unit voor kleine tot middelgrote wooneenheden.
Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in