Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Met of zonder ventilator, maar altijd energiezuinig

In het hoofdstuk systeemklimatisering van de Rittal Nieuwigheden zijn kastverwarmingen terug te vinden, gebaseerd op de energiebesparende PTC-technologie. De combinatie met een CFD-verwarmingselement (Computational Fluid Dynamics) levert een energiezuinige constructie op.

Inbouw van een verwarmingselement in een elektriciteitskast is aan te raden om een minimum temperatuur te waarborgen, maar eveneens om condensvorming te voorkomen, zodat de temperatuur in de kast boven het dauwpunt gebracht wordt. Wanneer het om grotere behuizingen gaat, kiest men in functie van een gelijkmatige warmteverdeling voor de integratie van meerdere verwarmingselementen met een kleiner vermogen.

Gevarieerd vermogensbereik

De PTC-verwarmingen van Rittal worden aangeboden in een gevarieerd vermogensbereik. Er zijn toestellen zonder ventilator met een continu vermogen van 10, 20, 30, 50, 75, 100 en 150 Watt, terwijl de versies met vermogen 250, 400 en 800 Watt wel zijn uitgerust met een ventilator. Recent werd het gamma van 10 tot 150 Watt vernieuwd, zodat ze een stuk compacter zijn en ook gemakkelijker te plaatsen zijn. De kastverwarmingen worden integraal geleverd met snelaansluitklem en het nodige bevestigingsmateriaal. Gebruiksvriendelijk en snel gemonteerd, dankzij de snapbevestiging voor toepassing op 35 mm montagerails en schroefbevestiging bij rechtstreekse plaatsing op de montageplaat.

Snel doorlussen

De vernieuwde reeks verwarmingselementen zijn voorzien van veerdrukklemmen, zodat ze zeer eenvoudig aan te sluiten zijn en ook het doorlussen op een zeer snelle manier kan gebeuren. De plaatsing van een thermostaat wordt aanbevolen voor het verwezenlijken van een exacte temperatuurregeling in de behuizing. Om condensvorming in de componenten te voorkomen, raadt Rittal voor de verwarming een hygrostaat aan. Beide apparaten worden als toebehoren aangeboden.
Om het juiste type te bepalen, beschikt Rittal over de software Therm, die je toelaat om op een zeer eenvoudige manier het benodigd vermogen te berekenen in functie van het kasttype, de minimale omgevingstemperatuur en de gewenste kasttemperatuur. Deze software wordt gratis ter beschikking gesteld.

Info: www.rittal.com

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in