Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Logo DRU
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo Bosch
Verwarming

Gashaard of stookoliehaard

De kachel of haard verwarmt de ruimte waarin ze staat, de vlammen zorgen voor de nodige gezelligheid.
Door de specifieke opbouw van kachel en haard, slaagt dit systeem er in een ruimte vrij snel op te warmen. Sommige types zijn uitgerust met een ventilator die de warme lucht sneller door de ruimte verspreidt. Maar het gebruik van de ventilator vraagt ook elektriciteit.

Kachels en haarden bestaan er in alle soorten en maten en halen daarom ook een verschillend rendement. Wil je een hoog rendement, zie er dan op toe dat de installatie goed geïnstalleerd is. Een haard haalt overigens een lager rendement dan een kachel omdat ze eerder als decoratief element bedoeld zijn.

De meeste kachels hebben een waakvlam, waardoor ze snel in werking kunnen treden. De thermostaat in de kachel of haard zorgt er voor dat het systeem zichzelf uitschakelt als de ruimte warm genoeg is.

Prijs haard

Een eenvoudige haard heb je vanaf 1 600 euro

Brandstoffen voor haarden

Onderhoud haard

De verbranding in de moderne toestellen is zo goed geregeld, dat het glas niet meer aanslaat door roet. Alleen bij gebruik van een vaste brandstof, moet je rekening houden met een leeg maken van de aslade.

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in