Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
X²O logo
Logo DRU
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Verwarming

Doorstroomboiler

Dit toestel wordt ook wel eens geiser genoemd. Het is een apparaat dat water opwarmt terwijl het erdoor stroomt. Er wordt dus enkel water opgewarmd wanneer er vraag naar is.
Afhankelijk van hun gebruik hebben de doorstroomboilers een verschillende capaciteit. Een toestel voor de keuken levert gemiddeld 2,5 liter warm water per minuut. De tegenhanger voor de badkamer kan tot 10 liter water per minuut opwarmen.

Doorstroomboilers bestaan in open en gesloten varianten. De open toestellen mogen niet meer geplaatst worden omwille van het gevaar op CO-vergiftiging.

Werking doorstroomboiler

  • Wanneer je de waterkraan opendraait, registreert een stromingsschakelaar het verbruik en geeft de gasbrander een signaal om het water te verwarmen. Het water dat door het toestel stroomt wordt vervolgens door een warmtewisselaar verwarmd en is snel op temperatuur.
  • Doorstroomboilers bestaan in open en gesloten varianten. De open toestellen mogen niet meer geplaatst worden omwille van het gevaar op CO-vergiftiging.

Prijs doorstroomboiler 

De aankoopkost van een doorstroomboiler varieert van 400 tot 900 euro en is afhankelijk van de capaciteit en brandstof.

Onderhoud doorstroomboiler

Onderhoud is niet wettelijk verplicht, maar wel raadzaam.

Premie

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in