Verwarming
Wat is duurzaam bouwen
Energie

Zo verwarmt u uw woning op een duurzame manier

Auteur: Zehnder

Goed bezig! Uw woning werd geïsoleerd en is klaar voor de uitdagingen van elk seizoen. De volgende stap? Bekijken hoe de woning duurzaam verwarmd kan worden deze winter. Dat betekent: verwarmen zonder fossiele brandstoffen en eens kijken wat een warmtepomp, aangevuld met een elektrische radiator, voor u kan betekenen.

Hoe zullen we de komende jaren verwarmen? 

De huidige gasprijzen nodigen ons uit om massaal op zoek te gaan naar betaalbare, duurzame alternatieven om in huis een comfortabel binnenklimaat te creëren. Een van de oplossingen waar men al snel op uitkomt, is de warmtepomp. Vanaf 2025 is het niet langer toegestaan om te verwarmen met aardgas in nieuwbouwwoningen. Bovendien volgt volgend jaar al een verplichting op lage temperatuur verwarming (tot 45°C). Naar deze duurzame energiemethode overschakelen is dan simpelweg een must. 

In nieuwbouwwoningen wordt de warmtepomp vandaag al vaak gecombineerd met verwarmingsdistributie op lage temperatuur, bijvoorbeeld met vloerverwarming in de leefruimte en een elektrische radiator in de ruimtes waar men niet zo vaak komt, zoals de bad- en slaapkamer. De elektrische radiator zorgt voor een snel aanvullende, behaaglijke warmte zodat u ’s morgens niet langer bibberend uit de douche hoeft te stappen, maar zich meteen in een lekker warme handdoek kunt wikkelen. Met alleen vloerwarming is dat vaak net niet haalbaar.

Ontdek de antwoorden op 10 veelgestelde vragen rond elektrisch verwarmen

Waarom is een warmtepomp duurzaam? 

Een warmtepomp verwarmt het water voor de verwarming en sanitair met warmte die in de natuur aanwezig is. De warmtewisselaar haalt hierbij energie uit de bodem, het grondwater of de buitenlucht om de lucht te verwarmen of koelen. Pure, duurzame energie dus. 

Combineert u een warmtepomp bovendien met zonnepanelen, dan bespaart u nog meer energie omdat de nodige stroom van een milieuvriendelijke bron komt. Een goedkope en gezonde verwarmingsmethode, goed voor de portemonnee en voor uw welzijn!  

Spreekt elektrisch verwarmen u aan en wilt u hierover graag meer weten? Ontdek alles over de Plug-in Radiatoren van Zehnder op https://www.zehnder.be/nl/plug-in . Ophangen, stekker in het stopcontact en verwarmen maar!

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Charleston Bar

Zehnder

Zehnder Charleston Bar
Door het hoge vermogen van de Zehnder Charleston Bar wordt ook een grote badkamer aangenaam warm. Grote en kleine handdoeken trouwens ook. Dankzij de variabel monteerbare handdoekhouder zijn zij steeds binnen handbereik en voorverwarmd. Leverbaar in bijna alle kleuren en afwerkingen van de Zehnder kleurenkaart.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in