Verwarming
Wat is duurzaam bouwen
Energie

Zo verwarmt u uw woning op een duurzame manier

Auteur: Zehnder

Goed bezig! Uw woning werd geïsoleerd en is klaar voor de uitdagingen van elk seizoen. De volgende stap? Bekijken hoe de woning duurzaam verwarmd kan worden deze winter. Dat betekent: verwarmen zonder fossiele brandstoffen en eens kijken wat een warmtepomp, aangevuld met een elektrische radiator, voor u kan betekenen.

Hoe zullen we de komende jaren verwarmen? 

De huidige gasprijzen nodigen ons uit om massaal op zoek te gaan naar betaalbare, duurzame alternatieven om in huis een comfortabel binnenklimaat te creëren. Een van de oplossingen waar men al snel op uitkomt, is de warmtepomp. Vanaf 2025 is het niet langer toegestaan om te verwarmen met aardgas in nieuwbouwwoningen. Bovendien volgt volgend jaar al een verplichting op lage temperatuur verwarming (tot 45°C). Naar deze duurzame energiemethode overschakelen is dan simpelweg een must. 

In nieuwbouwwoningen wordt de warmtepomp vandaag al vaak gecombineerd met verwarmingsdistributie op lage temperatuur, bijvoorbeeld met vloerverwarming in de leefruimte en een elektrische radiator in de ruimtes waar men niet zo vaak komt, zoals de bad- en slaapkamer. De elektrische radiator zorgt voor een snel aanvullende, behaaglijke warmte zodat u ’s morgens niet langer bibberend uit de douche hoeft te stappen, maar zich meteen in een lekker warme handdoek kunt wikkelen. Met alleen vloerwarming is dat vaak net niet haalbaar.

Ontdek de antwoorden op veelgestelde vragen rond elektrisch verwarmen

Waarom is een warmtepomp duurzaam? 

Een warmtepomp verwarmt het water voor de verwarming en sanitair met warmte die in de natuur aanwezig is. De warmtewisselaar haalt hierbij energie uit de bodem, het grondwater of de buitenlucht om de lucht te verwarmen of koelen. Pure, duurzame energie dus. 

Combineert u een warmtepomp bovendien met zonnepanelen, dan bespaart u nog meer energie omdat de nodige stroom van een milieuvriendelijke bron komt. Een goedkope en gezonde verwarmingsmethode, goed voor de portemonnee en voor uw welzijn!  

Spreekt elektrisch verwarmen u aan en wilt u hierover graag meer weten? Ontdek alles over de Plug-in Radiatoren van Zehnder  . Ophangen, stekker in het stopcontact en verwarmen maar!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in