De badkamer

Zo geef jij een luxueuze touch aan jouw badkamer

Wie droomt er nu niet van een knappe badkamer waar het elke morgen een feest is om jezelf klaar te maken voor de dag? Met deze tips creëer je zo een badkamer die luxe en rust uitstraalt. Goedemorgen!

Ruimte creëren

Ruimtes die licht en open aanvoelen zijn fijn om binnen te komen en ervaren we al snel als aangenaam. Aan de grootte van jouw badkamer kan je natuurlijk niets veranderen zonder grote verbouwingen, maar gelukkig kom je met enkele kleine aanpassingen ook al een heel eind. Geef de muren eens een likje verf in een frisse, zachte kleur en je zal zien dat deze kamer al veel ruimer zal lijken. Een grote spiegel weerkaatst het licht dat in de badkamer binnenvalt waardoor de ruimte nog lichter zal lijken. Bevindt jouw badkamer zich op de bovenste verdieping? Door een lichtkoepel in het plafond van de ruimte te plaatsen komt er nog heel wat extra licht binnen. Natuurlijk daglicht is bovendien erg goed om wakker te worden. Win-win! Vermijd tot slot grote, zware meubelen in je badkamer als je hier eigenlijk de ruimte niet voor hebt. Opteer bijvoorbeeld voor een inloopdouche in plaats van een bad om plaats te besparen.

Minimalistische luxe

Less is more is altijd de regel wanneer je een kleine ruimte wil omtoveren tot een luxueuze oase van rust. Vermijd te veel kleine tierelantijntjes maar investeer liever in enkele kwalitatieve, unieke meubels en badkamerartikelen. Een mooie lavabo bijvoorbeeld, geeft zo een luxueuze look aan jouw badkamer. Je kan ook (een deeltje van) je muur betegelen met een mooie tegel. Deze aanpassing kan al met een klein budget en niet al te veel werk voor een groot verschil zorgen in jouw interieur.

Sprankelend schoon

Je badkamer schoon en netjes houden lijkt een vanzelfsprekende tip, maar wordt toch niet vaak genoeg opgevolgd. Vermijd veel losse flesjes, potjes, kleding, handdoeken aan een haakje,... Berg deze spullen liever op in een kast, dan zal je badkamer meteen veel netter ogen. En af en toe eens goed poetsen doet uiteraard ook wonderen.

Oog voor detail

Kleine details zoals zachte handdoeken, een nieuwe wc bril, een gezellig lampje of een leuke plant zorgen meteen voor een aangename sfeer in jouw badkamer. Zeker wanneer je jouw badkamer met een klein budget wil pimpen, zijn kleine details een leuke manier om toch voor een luxueuze touch te zorgen! Nog een tip? Rol je handdoeken eens op voor je ze opbergt, een klein detail dat meteen dat luxueuze hotelgevoel zal oproepen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in