De badkamer

Zo creëer je het welnessgevoel in je eigen badkamer

Douchen is de gewoonste zaak van de wereld. Tegenwoordig zijn er echter twee zaken belangrijk die onze dagelijkse douchebeurt betreft: hoe lang we douchen en hoe we er het meest van kunnen genieten. Goed om te weten: een inloopdouche biedt beide!

Douchen doen we iedere dag. Een groot aantal Nederlanders verkiest dat zelfs boven het nemen van een bad. Een goede zaak als we douchen en badderen met elkaar vergelijken, op het gebied van warmwaterverbruik. Het voordeel van bewust omgaan met warmte en water is dat je er geld mee bespaart. Hoeveel? Het Nibud rekende dat voor ons uit.

Douchen kost volgens het Nibud gemiddeld 65 liter warm water. Dan praten we over negen minuten douchen. Een bad kost 120 liter warm water per keer. Een rekensommetje van het Nibud laat zien dat als je vijf minuten doucht een gemiddeld huishouden op jaarbasis ruim zestienduizend liter warm water en 90 m3 gas bespaart (samen € 80,- prijspeil 2020). Kies je dan ook nog eens voor een waterbesparende douchekop dan scheelt dat weer flink wat liters en dus geld. Al gauw zo’n ruime veertig euro. Fijn voor onze portemonnee en goed voor het milieu.

Douchen is een goede keuze

Douchen is dan ook wat het milieu betreft een goede keuze. En als je dat dan toch dagelijks doet, dan ook maar het liefst zo comfortabel mogelijk. Dan hebben we het niet over een soort betegelde kast waar je in gaat douchen, maar een ruime douche, opgebouwd met een mooie douchebak en glazen scherm waar je na korte tijd al totaal verfrist onder vandaan komt. Daar voldoet een inloopdouche aan.

Veel mensen die kiezen voor een inloopdouche zullen als eerste zich druk maken over of de badkamer daar wel ruim genoeg is, maar een inloopdouche is in veel afmetingen mogelijk. Daar zijn ook de doucheschermen en -bakken op afgestemd. Passende douchebakken kopen is een fluitje van een cent. Wie het formaat weet, heeft een enorme keuze uit meerdere bakken in verschillende stijlen, van modern tot traditioneel en ook verkrijgbaar in meerdere vormen. Het is altijd beter dan slechts een gootje waar het water in verdwijnt. Een douchebak zorgt voor een goede afvoer van het water.

Inloopdouche is badkamertrend 2020

Wie nu nog meent dat de inloopdouche alleen voorbestemd is aan bijvoorbeeld welnesscentra, moet weten dat dat niet het geval is. Fabrikanten creëren inloopdouches die in iedere badkamer te installeren zijn. Inloopdouches zijn momenteel helemaal in zwang. Wist je dat inloopdouches deel uitmaken van de grootste badkamertrends van 2020? Naast gekleurde tegels, en vooral grote tegels, afgeronde hoeken van bijvoorbeeld wastafels, ronde spiegels en wastafels en kommen in afwijkende materialen zoals marmer of hout en houtlook, is ook de inloopdouche een hit.

Welnessgevoel komt met inloopdouche heel dichtbij

Hoe trendy ook, je hoeft er echt geen dure sanitairzaak voor te bezoeken. Je kunt inloopdouches gemakkelijk online bekijken en bestellen, als je je wendt tot een inloopdouche van doucheconcurrent. En om bij de grote trend van afgeronde hoeken en ronde vormen te blijven; de douchebakken en baden bij Douche-concurrent.be zijn eveneens te verkrijgen in alle mogelijk vormen, van halfrond tot vierkant. Een badkamer is dan ook helemaal naar eigen wens in te richten met een inloopdouche die in een eigen stijl en volgens de laatste trends in te richten is. Het begint met de keuze voor een inloopdouche, met een juiste douchebak en een glazen scherm, om vervolgens deze helemaal af te stylen met producten die het welnessgevoel nog verder versterken en wel heel dichtbij halen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in