De woonkamer

Woonkamer inrichten? Wij geven tips!

Ben jij je woonkamer opnieuw aan het inrichten? Dat kan soms lastig zijn. Wij geven jou een aantal tips waarmee dit wat makkelijker gaat. Op deze manier lukt het jou om de woonkamer van je dromen in te richten. Lees hier snel verder.

Begin met de grote meubels

Wanneer je een woonkamer in wilt richten is het aan te raden om te beginnen met de grote meubels. Hierdoor weet je zeker dat hier genoeg ruimte voor is. Onder de grote meubels verstaan wij de bank, robuuste dressoirs, grote tafels en tv meubels. Eigenlijk alles wat als basis van de ruimte goed moet staan.

Verder kun je ook ervoor kiezen om twee kleinere banken in de woonkamer neer te zetten. Op deze manier hoef je niet één robuuste bank, maar kun je het verdelen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een bank te combineren met fauteuils. Zet deze neer in combinatie met mooie kasten en de grote meubels zijn voorzien in de woonkamer.

Nog lege plekken? Kijk voor leuke invullingen

Heb je na de grote meubels nog ruimte over voor de kleinere varianten? Kies dan voor een zithoek met een fauteuil. Op deze manier creëer je extra ruimte bij de bank en kan iedereen heerlijk zitten. Daarbij kun je dan mooie bijzettafels neerzetten die ervoor zorgen dat je hapjes en drankjes neer kunt zetten.

Geef de ruimte ook wat warmte aan de wand door middel van planken of rekken. Hiermee kun je de woonkamer extra gezellig maken. Plaats ook mooie verlichting in de ruimte, om meer sfeer te krijgen en ’s avonds licht te hebben. Dit is praktisch en functioneel. Dit maakt de woonkamer helemaal af!

Maak de ruimte persoonlijk met decoraties en accessoires

Naast meubels heb je ook ruimte nodig voor decoraties en accessoires. Wij zijn hier echt fan van! Dit laat zien wie jij bent en wat jij mooi vindt. Onder decoraties kun je leuke kleedjes verstaan, gezellige sfeerkaarsen of leuke beeldjes. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om persoonlijke accessoires neer te zetten. Foto’s en herinneringen zijn altijd leuk om neer te zetten in de woonkamer.

Zelf hebben wij ook enorm veel foto’s op een wandrek gezet, waarmee jij je highlights kunt showen. Dit kunnen je vrienden, familie, geliefde en huisdieren zijn, maar ook abstracte kunst. Alles wat jij mooi vindt en waarvan het omschrijft wie jij bent is welkom in de woonkamer!

Een finishing touch die niet mag ontbreken

Tot slot is het belangrijk om een finishing touch te geven aan de ruimte. Je hebt de grote meubels, de kleine meubels, wandplanken en decoraties. Toch mist er nog iets in de woonkamer. Dat zijn natuurlijk planten en bloemen! Deze geven zoveel warmte en sfeer dat deze onmisbaar zijn in iedere woonkamer.

Je kunt ervoor kiezen om een aantal grote planten te nemen of meerdere kleine plantjes. Daarnaast heb je ook de optie om echte bloemen of nepbloemen te nemen óf een droogboeket neer te zetten. Door de veelzijdigheid van deze bloemen en planten zijn ze altijd een mooie aanvulling in huis. Je zult de woonkamer direct een stuk huiselijker vinden. Ben jij geen persoon met groene vingers? Kies dan voor planten die weinig verzorging nodig hebben. Hierbij kun je denken aan monstera’s en cactussen. Deze hebben vrij weinig water en liefde nodig, maar geven je toch de warme uitstraling die je in de woonkamer wilt.

De leukste plekken om te shoppen

Tegenwoordig zijn er zoveel leuke webwinkels en meubelwinkels waar je kunt shoppen. Van de grote leveranciers tot de kleine, lokale winkeltjes. Overal kun je leuke meubels en accessoires shoppen en kun jij jouw droom interieur realiseren. Kijk ook eens bij een kringloop of bij een showroom. Hier kun je vaak ook veel inspiratie opdoen.

Wij zijn erg benieuwd naar jouw nieuwe woonkamer! Hopelijk heb je wat aan de tips die wij je hebben gegeven om ervoor te zorgen dat jij een gezellige, huiselijke sfeer krijgt. Veel shopplezier en geniet van je geüpgradede woonkamer in jouw stijl.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in