Aanbevolen partners

samsung logo
De woonkamer

Leder

Tips om leder te (onder)houden.

  • Stof leder steeds af met een zachte doek. Wrijf vervolgens het leder zacht na met een vochtig zeem. Dep steeds meteen op wat gemorst wordt, zodat het vocht de kans niet krijgt om in het leder te dringen. Is dat laatste toch het geval, gun het leder de tijd. U zal verwonderd staan hoe een vlek na verloop van tijd zal wegzakken. Wrijf nooit plaatselijk te hard om een plek te verwijderen. De poriën verstoppen en er blijft een glimmende vlek over.
  • Reserveer een lederen zeem en zachte doek speciaal voor het lederen salon zodat reinigingsmiddelen (vb amoniak) en vuil niet op het leder kunnen inwerken.
  • Gebruik voor dagelijks onderhoud dat enigszins vochtig zeem dat in ronddraaiende bewegingen over het leder wordt bewogen.
  • Hou de vochtigheidsgraad in uw woonkamer op peil. Droge lucht droogt leder vlugger uit. En luchtvochtigheid van 50-60 is aanbevolen.
  • Direct fel zonlicht kan voor veel ledersoorten schadelijk zijn. Dus lederen meubelen nooit in direct zonlicht plaatsen. Let vooral op met rode kleuren die sneller reageren op de infraroodstraling van de zon.
  • Zet de lederen meubelen ook niet te dicht bij de kachel of centrale verwarming. Het leder droogt dan plaatselijk uit. Ook houten rompen van het meubel kunnen gaan trekken en scheuren.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in