De woonkamer
Decoratie

Wat zijn nu echt must-haves bij jouw tv-meubel?

De keuze voor een tv-meubel lijkt misschien vrij simpel, maar toch is het verstandig om er wat langer bij stil te blijven staan. Een goed tv-meubel doet namelijk meer met je interieur dan alleen plaats bieden aan je tv-toestel. Bovendien zijn er slimme trucs om het kijkplezier nog verder te vergroten.

Contrast verminderen

Om met dat laatste te beginnen: de wand. Als je kiest voor een laag tv-meubel met bijvoorbeeld een paar kastjes eronder, zal de rest van de ruimte in de kamer worden opgevuld door de wand. Geef je die wand een lichte kleur, dan is er veel contrast tussen de wand en het tv-toestel. Wanneer je die wand echter een iets donkerder tint heeft, neemt dat contrast af en daarmee vergroot je het kijkplezier.

Verlichting toevoegen

Een lamp op je tv-meubel heeft niet uitsluitend een decoratieve functie. Het licht zorgt er ook voor dat de kijkervaring verbetert. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. Verlichting heb je in ontelbaar veel soorten en maten. Bij een tv-toestel kun je er ook voor kiezen om verlichting achter het toestel te plaatsen. Ook dat zorgt voor een rustiger beeld.

Vermijd direct zonlicht

Veel tv-toestellen zijn niet geschikt om te gebruiken in direct zonlicht. Het is dan lastig om te kijken naar een programma wanneer de zon schijnt. Maar zelfs als het bewolkt is kan de lichtinval van een raam zorgen voor een hinderlijk effect tijdens het tv-kijken. Door rolgordijnen te plaatsen, kun je die lichtinval sterk reduceren of zelfs geheel wegnemen.

Plantje erbij

Is je tv-meubel breed genoeg? Zet er dan een plantje bij. Dat zorgt voor een sfeervol plaatje en geeft ook wat extra zuurstof in huis. Planten creëren een gevoel van natuurbeleving en dat heeft effect op onze gemoedstoestand. Houd wel goed rekening met de plaats in huis, niet elke kamerplant verdraagt een schaduwrijke plek heel goed. Hierover is echter voldoende informatie te vinden, hetzij via internet, dan wel via de specialist waar je de plant aanschaft.

Zwevend meubel

Aangezien het tv-toestel tegenwoordig vaak aan de wand wordt bevestigd, heeft het tv- meubel lang niet altijd een dragende functie. Je kunt in dat geval overwegen om voor een zwevend tv-meubel te kiezen. Dit meubel hang je, net als het tv-toestel zelf, op aan de wand. Het grote voordeel hiervan is dat je de vloer eronder altijd heel eenvoudig kunt schoonmaken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in