De woonkamer

Wat zijn de voordelen van een eetbank in je eetkamer?

Wie houdt er nu niet van om met enige regelmaat vrienden of familie uit te nodigen voor een lunch of diner? Dit doe je dan natuurlijk in de eetkamer, vooral als het zonnetje niet schijnt. Als het lekker weer is kun je buiten immers een barbecue organiseren. In de winter zul je toch binnen moeten zitten aan de eettafel met de gehele groep. Het is dan belangrijk om voor veel comfort te zorgen, terwijl je ook veel zitruimte nodig hebt. Hier kun je voor zorgen met behulp van een eetbank. Zo’n bankje die je bij je eettafel kunt plaatsen heeft diverse voordelen. Onderstaand kun je daar een paar voorbeelden van vinden.

Meer zitruimte

Zoals in de introductie al genoemd werd, moet je als je een groep uitnodigt voor een etentje wel voor genoeg zitruimte zorgen. Dat kan met behulp van normale eettafelstoelen lastig zijn. Daarnaast kun je ervoor kiezen om inklapstoeltjes aan te schaffen om zo meer plek te creëren, maar dit zit natuurlijk niet echt lekker. Je kunt het comfort van deze stoelen nog wel verbeteren met behulp van kussentjes die je mooi in je linnenkast kunt verbergen, maar alsnog is er een betere optie voor het creëren van meer zitruimte. Hiervoor is een eetbank namelijk echt perfect. De kans is groot dat op zo’n bankje drie mensen kunnen zitten, terwijl als je alleen gebruik gemaakt had van stoelen er maar twee mensen hadden kunnen zitten.

Extra opslagruimte

Als je merkt dat je wat extra opbergruimte nodig hebt, is een eetbank misschien wel de perfecte oplossing. Terwijl sommige banken zijn ontworpen met de typische vier poten en open ruimte eronder, zijn andere bankjes juist speciaal gebouwd om meer opbergruimte toe te voegen in je eetkamer. Hier wordt voor gezorgd door het kistje dat aan de onderkant van de zitbank geplaatst is. Je zit dus eigenlijk op de deksel van deze kist. Hierdoor heb je zowel een mooie zitopstelling als een extra kast waar je je spullen in kunt opbergen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kussens voor de stoelen. Een plek nodig voor die kussens, eten, dekens of juist iets heel anders? Overweeg dan of het een goed idee is om een eetbank aan te schaffen.

Gemakkelijk schoon te maken

Wanneer je je eetkamerstoelen inruilt voor een eetbank wordt het schoonmaken onder de eettafel veel eenvoudiger, wat ook geldt voor het reinigen onder het stoelgedeelte. Je hoeft nu immers niet meer meerdere losse meubelen te verplaatsen. In plaats daarvan kun je gewoon gemakkelijk de bank uit de weg schuiven. Vervolgens kun je hier zonder enige moeite stofzuigen of dweilen. Ook het schoonmaken van de zitbank zelf is niet moeilijk. Stoelen hebben over het algemeen meer hoeken en groeven, wat bij banken niet echt het geval is. Vaak hebben ze juist een lang en glad oppervlak wat je gemakkelijk kunt schoonmaken, dus het onderhouden van je nieuwe eetbank zal niet moeilijk zijn. Hierdoor kun je vele jaren genieten van de prachtige zitbank.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in