Verlichting

Wat vertelt de IP-waarde van LED verlichting?

Ben je op zoek naar goede verlichting voor je woonkamer, een bedrijfshal of wil je graag kwalitatieve ledstrips plaatsen? Dan is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt en je volop kunt blijven profiteren van de beste kwaliteit. Een van de zaken waar je rekening mee moet houden is het kiezen van verlichting met de juiste IP-waarde. Maar wat vertelt de IP-waarde van LED verlichting en hoe weet je hoe je hierin de juiste keuze maakt? Dat leggen we hier aan je uit!

Dit moet je weten over IP-waarde

Wanneer je diverse verlichting gaat bekijken kom je verschillende informatie tegen. Het maakt hierbij niet uit waar je verlichting wilt plaatsen: van galerijverlichting tot woonkamerverlichting. Onder andere staat er bij verlichting altijd een IP-waarde aangegeven. IP staat voor International Protection rating. Het eerste cijfer achter IP geeft de mate van bescherming aan tegen vaste stoffen. Het tweede cijfer geeft de mate van bescherming aan tegen vocht en water. Op basis van waar je de verlichting wilt plaatsen is het slim om goed naar de IP waarde te kijken. Welke soorten IP-waarden komen vaak voor?

Bekijk het overzicht:

  • IP20: stofdicht
  • IP21: drupwaterdicht
  • IP23: regenwaterdicht
  • IP44: spatwaterdicht
  • IP54: spatwaterdicht en stofvrij
  • IP65: bescherming tegen waterstralen
  • IP67: bescherming tegen onderdompeling voor 30 minuten en stofdicht
  • IP68: bescherming tegen onder water en stofdicht

Ontdek de juiste waarden voor buiten

Wanneer je goede verlichting wilt plaatsen in de galerij van een flat of appartementencomplex, is het belangrijk om te kijken naar de waarden die de lampen moeten hebben. Buitenverlichting moet bestand zijn tegen alle invloeden van buitenaf: van zon tot regen en sneeuw. Meestal wordt een minimale IP-waarde van IP44 gekozen, waarbij de verlichting redelijk open staat maar ook enigszins beschutting heeft. Als de verlichting op een meer open plek wordt geplaatst, wordt aangeraden om voor IP65 te kiezen.

Bij Prolumia.be vind je een ruim aanbod van topkwaliteit LED verlichting. LED verlichting is veilig, bespaart energie en zorgt ervoor dat je nauwelijks geld kwijt bent aan onderhoud. Wil je er zeker van zijn dat je lang gebruik kunt maken van de verlichting? Kies dan voor hulp bij het uitkiezen van LED lampen. Na het kiezen van het type verlichting is het mogelijk te kiezen uit meerdere kleuren en instellingen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in