Raamaankleding

Verschillende type rolgordijnen

Ze zijn zowel functioneel als sfeervol. Met rolgordijnen kunt u uw huis aankleden, maar ook de zon buiten houden en zorgen voor meer privacy. Omdat het belangrijk is dat de raamdecoratie bij uw smaak en wensen past, zijn er verschillende mogelijkheden. Kiest u bijvoorbeeld voor lichtdoorlatende of verduisterende rolgordijnen? Alle soorten raamdecoratie zijn er in verschillende kleuren, zodat u de perfecte variant voor uw woning kunt kiezen.

Het gemak van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al heel wat jaren populair. Dit is goed te begrijpen, want ze zijn zeer handig in gebruik. U hoeft alleen maar een koord te bedienen om ze op de gewenste stand te zetten. Zo kunt u ervoor kiezen om het gehele raam te verduisteren, maar u kunt de raamdecoratie ook voor een deel open laten om meer licht binnen te laten. Met behulp van rolgordijnen kunt u de zon buiten houden. Hierdoor hoeft u niet in het felle licht te kijken wanneer u binnen bent, maar het kan ook helpen om hitte tegen te houden tijdens de warme zomerdagen. Daarnaast zorgt de raamdecoratie ook voor meer privacy. Wanneer u de gordijnen laat zakken, kunnen anderen niet meer zomaar bij u naar binnen kijken. 

De sfeer van rolgordijnen

Rolgordijnen dragen op een positieve manier bij aan de sfeer in de woning. U kunt hiermee namelijk uw huis mooi aankleden en zorgen voor een knusse uitstraling. Om ervoor te zorgen dat er voor iedereen een geschikte variant te vinden is, zijn er verschillende kleuren beschikbaar.

De raamdecoratie kan opvallend zijn of opgaan in de omgeving. Rustige tinten die overeenkomen met de kleuren in huis zorgen voor een samenhangend geheel. Wanneer u de rolgordijnen liever in het oog wilt laten springen, zijn er ook genoeg opties. U kunt bijvoorbeeld een felle knalkleur uitkiezen of een kleur gebruiken die tegengesteld is aan de kleur van de muren, zoals antraciet bij witte muren. Er is dus voldoende keuze om aan ieders smaak te voldoen!

Verschillende soorten raamdecoratie

Rolgordijnen zijn er in verschillende varianten. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen:

  • Lichtdoorlatend
  • Verduisterend
  • Duo rolgordijnen

Met lichtdoorlatende rolgordijnen komt er nog steeds licht binnen wanneer u de raamdecoratie hebt laten zakken. Dit is niet het geval bij de verduisterende variant, waardoor deze erg geschikt kan zijn voor ruimtes zoals de slaapkamer. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor duo rolgordijnen. Deze bestaan uit banen die onderbroken worden door doorzichtige stukken. U kunt de banen langs elkaar laten bewegen om ze helemaal te sluiten of juist half open te doen.

Uw eigen rolgordijnen op maat

Rolgordijnen zijn dus makkelijk in gebruik en voegen sfeer toe aan de woning. Wanneer u interesse heeft in deze raamdecoratie voor uw eigen woning, kunt u deze op maat laten maken. Hierdoor weet u zeker dat ze perfect zullen passen. Creon Raamdecoratie kan u hierbij van dienst zijn. U kunt hier lichtdoorlatende, verduisterende of duo rolgordijnen kiezen in diverse kleuren. U geeft de geschikte maten door en de gekozen variant wordt op maat voor u gemaakt, waardoor u deze straks eenvoudig kunt bevestigen. Zonder veel moeite te doen kunt u binnenkort dus al gaan genieten van de door u gekozen raamdecoratie.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in