Aanbevolen partners

van eyk logo
Velux logo
Raamaankleding

Klassieke gordijnen in stof

Van alle systemen en materialen voor raambekleding is de klassieke gordijn in stof ongetwijfeld nog steeds de meest gekende en gebruikte. En dat is niet onbegrijpelijk, gezien het haast oneindig aantal mogelijkheden qua uitzicht (van transparant tot volledig verduisterend), materiaal (van zwaar fluweel tot transparante organza), afwerking, bevestiging en accessoires. Hierdoor gaan gordijnen in stof zowel bij een klassiek als bij een minimalistisch interieur, kunnen ze in elk soort ruimte toegepast worden en passen ze voor elk soort raam.

Nieuwste materiaaltrend

Trivera CS-vezel. Een soepele stof op basis van polyester die uiterst onderhoudsvriendelijk is. Zal niet verkleuren, kreuken of krimpen bij wassen

Veel gezien

Ausbrenner. Stof waarvan gedeeltes zijn weg’gebrand’ zodat een patroon in transparante stof ontstaat die zorgt voor een mooi lichtspel. Past goed in de huidige trend van gestileerde bloem- en bladmotieven.

Interessant

Inbetweens. Stoffen die dikker zijn dan een gewone vitrage maar dunner dan een klassiek overgordijn. Ideaal dus voor wie niet houdt van de typische transparante look van een vitrage, maar toch graag privacy heeft. Perfect om te combineren met een ander (strakker) gordijnsysteem, zoals een paneel- of rolgordijn.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in