Tuingereedschap

Tuin onderhoud musthaves

Pas verhuisd en voor het eerst een tuin? Of stiekem altijd vrij weinig aan je tuin gedaan? Lees dan snel verder! Kom er achter welke accessoires onmisbaar zijn voor het goed onderhouden van je tuin.

Hark of bladblazer

Om te beginnen wil je al die losslingerende bladeren, takken en ander vuil natuurlijk niet op de paden en het gras van je tuin hebben liggen. Een hark is niet al te duur om aan te schaffen en je kunt er makkelijk mee de bladeren op een hoop harken. Misschien is het dan wel slim om ook een verzamelmand voor het tuinafval aan te schaffen waar je de bladeren in kunt doen. Die hoef je dan alleen nog maar om te kieperen in de groenbak als je tuin bladvrij is. Hou je van iets meer luxe? Dan kun je ook gaan voor een bladblazer. Deze zijn er met opvangzak en zonder opvangzak. Het is maar net hoe makkelijk je het jezelf wil maken!

Tuinslang

Alle boompjes, plantjes en bloemetjes in de tuin moeten natuurlijk wel goed kunnen bloeien. Daarvoor hebben ze water nodig. Het is dus handig om een tuinslang aan te schaffen voor wanneer het een keer niet regent in het regenachtige Nederland. Vaak zijn de zomerperiodes wat droger en dan is dit een echte musthave. Een tuinslang koop je natuurlijk ook een beetje voor het gemak want nu hoef je geen gietertjes meer één voor één te vullen en telkens op en neer te lopen van de kraan naar de volgende boom, plant of bloem. Ideaal!

Grasmaaier

Het meest populaire tuingereedschap als je het ons vraagt, de grasmaaier. Het is toch super fijn voor het oog als je grassprietjes allemaal ongeveer even lang zijn? Maai regelmatig je gras kort zodat het weer mooi aan kan groeien en je gazon niet een groot oerwoud met onkruid lijkt. Groeit je gras niet lekker door? Dan is graszaad een goede toevoeging. Door dit over je gazon te strooien kan het gras beter tegen betreding en schaduw, wordt het steviger, en komt het er mooier en voller uit te zien.

Snoeigereedschap

Om het (tuin)plaatje compleet te maken moeten natuurlijk alle bomen, struiken en planten wel mooi in model worden geknipt. Hiervoor kun je een snoeischaar, heggenschaar, takkenschaar en scherp mes gebruiken. Het is maar net met welke onderdeel van je tuin je aan de slag gaat. Let op! Snoeien doe je wel alleen als het droog is en met scherp gereedschap!

Next step: verticuteermachine

Wil je nog een stapje verder gaan? Pak dan de moslaag die van nature onder het gras wordt gecreëerd ook aan. Je kunt hiervoor een verticuteermachine kopen. Je tuin blijft door de ronddraaiende stalen messen mosvrij waardoor het gras meer ruimte heeft om te groeien. Zo krijg je een nog mooier gazon. Er bestaat zowel een verticuteermachine op stroom als een verticuteermachine op benzine. Het voordeel van de benzine verticuteermachine is dat je niet afhankelijk bent van stroom, je kunt dus makkelijk bij elke hoek van je tuin komen zonder gedoe met snoeren. Ook zijn ze wat krachtiger waardoor je er nauwkeuriger mee kan werken. Ideaal voor grotere tuinen dus!

En dan nu, aan de slag! Het resultaat zal het harde werken helemaal waard zijn.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in