Interieurarchitect
Binnenafwerking
Raamaankleding
De woonkamer

Tips voor de make-over van je woonkamer

De woonkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is de plek waar je samenkomt als gezin, waar je ontspant en waar je visite ontvangt. Het is daarom fijn als deze veelgebruikte ruimte helemaal naar je zin is. Kan jullie woonkamer een make over gebruiken? Wij geven je tips!

Schilder de muur

Met deze eenvoudige ingreep geef je de woonkamer meteen een andere sfeer. Het is ook een klus die relatief snel en goedkoop te doen is. Als je de woonkamer een make over wil geven, is het dus een goede keuze om hiermee te beginnen. Denk bij het verven van de muur wel over een paar dingen na. Als je geen meubels wil vervangen, is het bijvoorbeeld verstandig om een kleur te kiezen die bij het huidige interieur past.

Vervang de raamdecoratie

Het vervangen van de raamdecoratie kan de woonkamer meteen een andere look geven. Als je van woonstijl wilt veranderen, is het daarom goed om nieuwe raamdecoratie op te hangen. Wil je een meer industriële of stoerdere woonkamer? Dan kun je het beste voor een zwarte jaloezie gaan. Bij een landelijk, romantisch of klassiek interieur passen gordijnen beter. Ben je meer van de praktische inrichting? Rolgordijnen zijn zeer effectief en gemakkelijk te onderhouden.

Plaats andere accessoires

Een andere tip voor de make over van de woonkamer is om de accessoires te vervangen. Dit is een relatief goedkope ingreep, maar het kan een wereld van verschil maken. Zet andere lijstjes neer, vervang de kussentjes, hang andere posters aan de muur en vervang de lampen. Door de accessoires te vervangen, kun je een andere accentkleur terug laten komen en in sommige gevallen zelfs een compleet andere woonstijl aannemen!

Neem nieuwe meubels

Wie een grote make over voor ogen heeft, doet er goed aan om nieuwe meubels te kopen. Met een nieuwe inboedel kun je de woonkamer compleet veranderen. Bedenk welke meubels je wil houden en welke meubels aan vervanging toe zijn. De oude meubels die blijven staan kun je als basis nemen. De nieuwe meubels moeten er natuurlijk wel bij passen! Je kunt de oude meubels natuurlijk ook een beetje aanpassen aan de nieuwe stijl die je wilt doorvoeren. Vervang bijvoorbeeld de greepjes, geef houten meubels een ander kleurtje of koop je andere pootjes voor onder je zitmeubels. Wees creatief en je zult zien dat je nieuwe en oude meubels een mooi geheel vormen. Succes!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in