Verlichting

Op zoek naar een nieuwe lamp voor in huis? Hier moet je op letten!

Als het gaat om de verlichting van jouw huis, zijn vloerlampen de perfecte oplossing voor het toevoegen van een extra dosis verlichting precies waar je het nodig hebt. Terwijl tafellampen en wandlampen zeer geschikt zijn voor taakverlichting en algemene sfeerverlichting, zijn vloerlampen de ideale manier om licht toe te voegen aan een bepaald gebied. Je kunt ze gebruiken naast je favoriete leesstoel of bank, achter het bureau of werkstation, of in elke andere donkere hoek van het huis dat wel wat meer licht kan gebruiken.

Waarom zou je een vloerlamp kopen?

Staande lampen zijn multifunctionele verlichtingsoplossingen die om verschillende redenen en in een aantal verschillende gebieden van een huis kunnen worden gebruikt. Ze zijn een geweldige manier om meer licht toe te voegen aan een specifieke ruimte of hoek in huis, terwijl ze ook de esthetiek van de ruimte verhogen. Staande lampen zijn ook een geweldige oplossing voor iedereen die beperkte of moeilijke toegang tot een stopcontact heeft. Dit geldt vooral als je een tafellamp aanschaft, die een stopcontact nodig heeft om te functioneren. Tafellampen (en wandlampen) zijn ook beperkter in termen van de hoeveelheid licht die ze kunnen uitstralen. Een staande lamp kan daarom een betere oplossing zijn als je een grotere kamer of een groter gebied wilt verlichten. Staande lampen bieden ook een aantal esthetische voordelen. Een goed gekozen staande lamp kan een vleugje stijl toevoegen aan elke kamer of leefruimte. Terwijl tafellampen en wandlampen over het algemeen meer functioneel van aard zijn, zijn vloerlampen vaak meer decoratief. Er is een grote verscheidenheid aan stijlen en ontwerpopties beschikbaar, zowel traditioneel als modern.  

Kenmerken van de vloerlamp om naar te kijken

Verschillende soorten lampen geven verschillende hoeveelheden licht af, zowel qua helderheid als kleurtemperatuur. Er zijn veel opties beschikbaar, waaronder CFL-, gloei- en LED-lampen. Het is dan ook van belang om te kijken naar het type licht dat je wilt gaan gebruiken. Je kunt ook kiezen tussen een lamp met een draaibare kop of een vaste kop. Met een scharnierkop kun je het licht vanuit verschillende hoeken richten, waardoor het een flexibelere optie is. Hoewel een lampenkap geen belangrijk kenmerk is, kan het een drastische invloed hebben op het algemene uiterlijk van de lamp en het type licht dat de lamp uitstraalt. Lampenkappen zijn er in een grote verscheidenheid aan materialen, van effen stof tot stoffen met patronen, en van metaal tot gekleurd glas.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in