De badkamer

Ontdek hier je favoriete badkamerstijl

De inrichting van een badkamer weerspiegelt altijd de persoonlijkheid van de bewoner. Je badkamer moet een plek zijn waar je tot rust komt en waar je met plezier binnenstapt. Welke unieke stijl past bij jou? Je ontdekt het in onderstaand blogartikel want wij zetten alle hedendaagse trendy stijlen eenvoudig op een rijtje.

Innemend industrieel

Ben je fan van donkere tinten zoals zwart en grijs? Ga dan voor een industriële badkamer met een mix van beton, massief hout en magnifiek metaal. Een industrieel badkamerinterieur straalt rust uit. Je vindt er dus geen drukke prints terug. Liefhebbers van deze stijl kiezen het best voor één opvallend item zoals een vrijstaand bad, een ronde spiegel of een opvallend meubel.

Een houten badkamermeubel ligt hierbij misschien wat minder voor de hand, maar het past perfect in een industriële badkamerstijl. Stoer afwerken doe je met een stijlvolle ronde waskom met opvallend marmermotief. Matzwart wordt de kleur van je kraanwerk in de douche, aan je wastafel en naast je bad.

Luxueus landelijk

Een landelijke badkamerstijl is –zoals de naam doet vermoeden - niet enkel voorbehouden voor huizen op het platteland. Ook in de steden vind je de sfeervolle landelijke badkamerinterieurs terug. Perfect om te onthaasten na een drukke dag in de stad. Een bad, geflankeerd door een klassieke kraan in chroom, is een onmisbaar item van een landelijke badkamer.

In deze badkamers vind je rustige kleuren zoals wit en een heleboel aardetinten. Het gekozen materiaal bij uitstek is dan weer hout. Creëer een gezellig en comfortabel badkamerinterieur met een dubbele wastafel en een grote spiegel met ledverlichting.

Duizelingwekkend design

In een design badkamer combineer je tijdloze elementen met technologische snufjes van de bovenste plank. En laten we vooral het comfort niet vergeten. In de designstijl vind je vaak een douchetoilet, een fancy regendouche en een prachtig bad terug. Zolang het er maar strak en minimalistisch uitziet.

De kleurencombinaties zijn gedurfd maar vormen een prachtig zacht geheel. Marmer past heel goed, terwijl ook goud en rosé een topcombinatie is. Alles in een glanzende uitvoering. In een design badkamer duiken ook eikenhouten meubels en wastafels of waskommen in solid surface op.

Magisch modern

Met een moderne badkamer kun je werkelijk alle richtingen uit. Modern uit zich in het gebruik van strakke lijnen dankzij inbouwkranen en rechte wastafels. Deze badkamer heeft een aantrekkelijke en functionele uitstraling zonder veel accessoires. Een grote spiegel en een inloopdouche zijn de musthaves.

Een zwevend badkamermeubel kan ook niet ontbreken. Door de open ruimte onder je meubel lijkt je badkamer opeens veel groter. Neutrale kleuren en veel glas worden vaak gebruikt in een moderne badkamer.

Kies voor een badkamer in jouw stijl. Kom langs in een X²O Badkamers showroom in je buurt of verken ons groot assortiment online.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in