De woonkamer
Nieuwe kamers

Is jouw huis hond-proof?

Wanneer je een nieuw huisdier in huis hebt, is het handig om je huis hond-proof te hebben. Hierdoor maak je de kans kleiner op onverwachte ongelukjes en eventuele schade in huis. Honden zijn speels en zetten graag ergens hun poten op of laten graag voetstappen achter. Bij het verwelkomen van je nieuwe huisdier, is het voor de hond maar ook voor jezelf en het huis fijn om bepaalde huisregels te hanteren. Wij geven hier wat enkele tips.

 

Bereid je huis erop voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zowel voor de veiligheid van je puppy en voor de veiligheid van je spullen.

Voorkom risico’s

Voorkomen is beter dan genezen. Het is van belang om zoveel mogelijk risico te voorkomen en daarom je huis hond-proof te maken! Wij geven al wat enkele tips:

  • Het opbergen van snoeren en stopcontacten, je wil niet dat die worden doorgebeten door je hond.
  • Zorg dat je alle losse spullen zoals schoenen netjes opbergt waar het hoort. Zo blijft je huis geordend en je spullen blijven heel. Een win-winsituatie al zeg ik het zelf.
  • Breng breekbare en waardevolle spullen in veiligheid en laat die niet zomaar in huis slingeren.
  • Zorg dat spullen waar eten in staat of etensresten zoals prullenbakken goed afgesloten zijn, zodat meneer of mevrouw de speurneus niet zomaar je eten eruit kan vissen.
  • Zorg ten alle tijden dat giftige schoonmaakmiddelen en medicijnen op een goede hoogte opgeborgen zijn.
  • Zorg dat je je pup niet alleen achterlaat in huis. De kans is groot dat de hond stress ervaart en hierdoor aan spullen gaat bijten.

Wat als een hond komt logeren?

Veel honden voelen zich prettiger in een bench wanneer ze alleen zijn. Een bench is een van de oplossing om te zorgen dat het geen puinhoop wordt in huis. Het is van belang om als oppas te weten wat de hond wel en niet prettig vindt. Wanneer de hond nooit in een bench heeft gezeten, is het ook niet handig om dit nu ineens wel te doen. Zorg dat je eerst een vertrouwensband opbouwt met de hond, voordat die komt logeren.

Huisregels voor de hond

Iedereen is gebaat bij duidelijkheid, ook een hond. Door een juiste opvoeding weet de hond wat hij wel en niet kan doen. Het is verstandig om van tevoren over deze zaken na te denken: In welke ruimtes mag de hond allemaal komen? Mag de hond op de bank en op het bed? Waar krijgt de hond eten? Zeker als de puppy net nieuw is, is het verstandig om op een vaste plek het bakje met puppyvoeding neer te leggen.

Of je nu een logé hond tijdelijk opvangt of het je eigen hond is, is het belangrijk dat de hond zich prettig voelt bij jou. Regels maken dit voor de hond als voor jezelf een stuk makkelijker. Weet dat een hond graag vrienden met jou wil zijn en regels soms niet naleeft, omdat hij het nog niet weet en het nog moet leren. Schreeuw dus nooit naar je hond. Beloon de hond eerder bij goed gedrag met bijvoorbeeld hondeneten. Met het maken van regels, is het van belang dat je hier wel consequent mee bent. Anders raakt de hond door de war en weet hij niet wanneer hij het nou wel of niet goed doet. Al met al zorg dat jullie samen een onvergetelijke tijd tegemoet gaan, hoelang de periode ook mag duren. Je hebt er een vriend bij voor het leven, die je onvoorwaardelijke liefde geeft in huis.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in