De badkamer

Jouw badkamer renovatie afronden?

Eindelijk is het zover, na een lange tijd moeten wachten is jouw badkamer klaar om de laatste punten af te ronden. Na een periode van slopen en verbouwen kun je nu eindelijk jouw ruimte afmaken. Maar waar zal je op moeten letten wanneer je dit gaat doen?

Inrichten van een ruimte

Dat een badkamer een ruimte hoort te zijn waar jij jezelf kunt wassen spreekt voor zich. Maar ook zal deze ruimte moeten dienen voor rust. Je wilt immers jezelf kunnen wassen in een ruimte die ook warmte en gezelligheid uitstraalt. Zorg er dus voor dat de ruimte wordt ingericht met een lavabokraan die ook past in het complete plaatje. Over het algemeen zijn er heel veel soorten verkrijgbaar: matzwart, zilver, goud etc. Wees dus gerust kritisch wanneer je hiernaar gaat zoeken.

Niets is meer zenuwslopend dan iedere dag weer kijken naar een badkamer die bijna afgerond is. Stel het daarom niet uit, en kies je afwerkingen goed op tijd. De lavabokraan en wastafel kiezen is vaak het laatste wat moet gebeuren. Een kraan vind je vaak in verschillende kleuren. Standaard wat wordt gebruikt is Chrome, maar vandaag de dag is het ook verkrijgbaar in de kleur zwart en zelfs goud.

Vroeger kozen sommige mensen zelfs om voor een gouden kraan te gaan. Dit straalde toen die tijd luxe en rijkdom uit. Tegenwoordig wordt er niet meer gekeken naar luxe, maar naar comfort en stijl. Het soort materiaal dat je kiest ligt dus geheel aan jouw eigen smaak en inrichting van de badkamer.

Waarom gebruik maken van kleuren

Jouw doucheruimte hoort een plek te zijn waar je heerlijk kunt genieten van het warme water. Maar ook de omgeving zal ervoor zorgen. Let er dus goed op dat de ruimte mooi en rustig is ingericht. Je kunt dus gerust kleuren gebruiken, maar zorg er wel voor dat het past in zijn geheel. Wissel gerust af met bloemen op jouw wastafel. Of wellicht een lavabokraan in een andere kleur om afwisseling te krijgen in de badkamer.

Daarnaast kun je kiezen voor een heerlijk geurtje in de badkamer om meer rust te krijgen. Geurstokjes zijn ook perfect om te gebruiken in de badkamer. Bovendien oogt het ook nog eens mooi!

Niet alleen is het kiezen van de kleur en decoratie belangrijk. Ook zal je rekening moeten houden met de verlichting die je wenst te gebruiken. Felle verlichting draagt niet bij aan een rustige omgeving. Kies dus een rustige en zachte kleur voor in de badkamer qua verlichting.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in