De badkamer

Geef je badkamer karakter met deze drie trends

De badkamer is een plek van rust en me-time. Maar bij veel gezinnen ook de ruimte waar iedereen ‘s ochtends om vecht en er altijd wel iets op de grond ligt. Natte handdoeken, eindeloze douches, schuiven vol make-up en een bad met badeendjes. De badkamer moet wel tegen een stootje kunnen. Zoek je iets praktisch, maar blijf je toch liever weg van de klinische witte badkamers? Geef de meest gebruikte ruimte in je huis dan wat extra pit met deze drie tips.

Terrazzo: back from the 50s

Terrazzo bestaat al enorm lang: historisch is het ontstaan in Italië waar arbeiders steenresten van marmer gebruikten om te verwerken in cement en klei om zo te gebruiken in hun eigen woonst. De karaktervolle steen vond daarna zijn weg naar oudere gebouwen, kerken en ook scholen. Heb je dus een flashback naar je jeugd of grootouders? Dat is niet zo raar wat terrazzo was dé trend in België in de jaren 50. In die tijd was er nog weinig variatie bij de meeste terrazzo (of granito) vloeren. Denk maar aan de zwart-grijze variaties die je terugziet in hallen van appartementsgebouwen. Vandaag de dag heb je veel meer variatie en ook lichtere kleuren van cement, zoals wit en beige. Dit geeft de terrazzo van vandaag een veel modernere en rustgevende look. In de badkamer is terrazzo erg populair als tegel, bijvoorbeeld in een inloopdouche met regendouche. Maar ook bij de badkamermeubels is het een echte hit: denk aan terrazzo aanrecht met zacht roze spikkels met een houten meubel, mat gouden kraan en een vrijstaande wasbak erbovenop.

Zwart staal voor een stoere look

Details in zwart staal, in combinatie met grijze tegels of witte muren zorgt voor een erg mooi contrast. Het geeft je badkamer wat pit, een gevoel van luxe en karakter. Onze favoriete combinatie zijn de witte metro tiles, een inloopdouche met zwarte randen en mat zwarte kranen doorheen de badkamer. Plaats er een antiek houten krukje bij, een zwart handdoekenrek en een gigantische spiegel en je badkamer heeft echt karakter. Ook in landelijke badkamer staat het mooi: een vintage houten meubel met zwarte kranen, lichtgrijze mortex en een metalen douche deur. Geen geld of tijd voor een inloopdouche die op maat is gemaakt? Opteer dan voor een douchecabine met een steel look. Het is veel handiger én voordeliger om te plaatsen. Met een mat zwarte rand, lijkt het stoerder en gesofisticeerder dan de typische chrome of witte rand. Opties genoeg dus!

De natuur in huis met planten en hout

Je zag het al wat terugkomen: breng planten en hout naar je badkamer. Veel tropische planten thriven in een badkamer door het vocht en het vele zonlicht. Een groot raam met daglicht en witte muren en tegels die het licht weerkaatsen is de perfecte plek voor veel planten. Bij een grote badkamer is een bamboe of palm een mooie eye catcher. Bij kleinere badkamers, werk je beter in de hoogte. De graslelie is een goede badkamerplant, maar ook de drakenklimop doet het fantastisch in een lichtrijke badkamer. Om nog meer natuur en aardetinten te verwerken, plaats je een houten krukje, een houten lavabomeubel of zelfs een spiegel met een houten rand in je badkamer en klaar is kees!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in