Sanitair
De badkamer

Een nieuw toilet, da’s zo gefixt!

Is het kleinste kamertje van jouw huis aan vernieuwing toe? We helpen je op weg om een nieuwe uitstraling te geven aan jouw toiletruimte. Het juiste toilet en de inrichting die bij je past vind je dankzij X²O Badkamers.

Comfortabel op het gemak: wat zijn de ideale afmetingen voor een toiletruimte?

Een comfortabele toiletruimte is minstens 90 cm x 120 cm groot en 230 centimeter hoog. Dat zijn de ideale afmetingen voor je wc-ruimte. Zo heb je ruimte genoeg voor een toilet en een handwasser. Is je huidige ruimte kleiner? Overweeg dan om voor een compact toilet te gaan. De toiletbril heeft een normaal formaat, maar de zitting in zijn geheel is minder lang.

Je moet in elk geval kiezen tussen een staand of een hangend exemplaar. Alles hangt af van je afvoer. Heb je een afvoer in de muur? Dan kan je makkelijk voor een hangend toilet kiezen in combinatie met een inbouwreservoir. Een voordeel is dat je de vloer onder zo’n toilet ook eenvoudig schoonhoudt. Zit je afvoer onder de vloer en heb je geen zin in veel verbouwingswerken? Dan is een staand toilet ideaal.

Sfeer van rust

Ook je toilet zelf kan je helemaal personaliseren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een ovale, ronde of een hoekige toiletpot. Een toiletbril – met of zonder ultradunne rand - kan eerder golvend zijn of statig.

Een duwplaat doet je toilet optimaal werken. Ze bestaan in verschillende uitvoeringen en maten. Zelfs met een waterspaarfunctie! Zo zorg je ervoor dat je niet meer water verbruikt dan nodig is. Vergeet zeker niet na te kijken of je duwplaat past op je inbouwreservoir, als je voor een hangtoilet hebt gekozen.

Een toilet in glanzend wit porselein is niet langer de norm. Tegenwoordig heb je de optie om te gaan voor een matte afwerking. En da’s lang nog niet alles: ook een zwart hangtoilet behoort tot de mogelijkheden. Erg trendy momenteel.

Toptechnologie

Als je kiest voor een X²O toilet dan haal je in elk geval topkwaliteit in huis. Wil je een toilet met de allerlaatste snufjes? Hieronder lijsten we alle opties even voor je op:

  • Met een zachtsluitende toiletbril kan je toilet nooit meer te hard toeklappen
  • Een toilet zonder spoelrand verzamelt geen verborgen vuil en is hygiënischer
  • Grondig poetsen is nog makkelijker dankzij een toiletbril met kliksysteem
  • Met een staafjeshouder in het spoelsysteem zijn de klassieke wc-blokjes voorgoed verleden tijd
  • Toiletten met geurafzuigsysteem verspreiden geen vieze geurtjes in je ruimte

Nog niet helemaal beslist welk toilet je wil kiezen? Lees onze blog, kom alles eens uittesten in één van onze showrooms of bekijk alle toiletten online. Onze badkameradviseurs staan klaar om je persoonlijk te begeleiden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in