Wellness

Een jacuzzi in de tuin: wat kost dat precies?

Nu het mooie weer er langzaam maar zeker aankomt, wordt het tijd om de tuin klaar te maken voor de zomer. Een opvallende trend die we de laatste jaren steeds vaker terugzien is dat mensen ervoor kiezen om een jacuzzi in de tuin te plaatsen. Heerlijk natuurlijk, maar wat kost een jacuzzi precies? Nou, minder dan je waarschijnlijk denkt! In dit artikel vertellen we je er meer over. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Wat kost een jacuzzi?

Een jacuzzi - ook wel spa, bubbelbad of whirlpool genoemd - is verkrijgbaar in verschillende soorten uitvoeringen met elk een eigen prijs. Het komt erop neer dat je het zo duur kunt maken als je zelf wil, maar een eigen bubbelbad in je tuin heb je al voor een paar honderd euro. Het gaat daarbij om een opblaasbare variant. De kwaliteit van deze opblaasbare spa is er de afgelopen jaren flink op vooruit gegaan, dus als je kiest voor een opblaasbaar model, lever je zeker niet in op kwaliteit. Wil je toch liever gaan voor een traditionele, ‘vaste’ variant? De prijzen voor een goede jacuzzi starten zo rond de drieduizend euro.

Voordelen van een opblaasbare spa

Zoals eerder aangegeven is een opblaasbare spa een stuk goedkoper dan een traditioneel model. Dat is voor een hoop mensen natuurlijk een belangrijk voordeel. Maar dat is niet alles, want er is meer. Zo is een opblaasbare variant - in tegenstelling tot een traditioneel model - eenvoudig op te zetten en op te bergen. Zo kun je ervoor kiezen om hem in de lente en de zomer buiten te plaatsen en als het kouder wordt naar binnen te halen. Daarnaast hoeft een opblaasbare spa niet erg intensief onderhouden te worden. Het beste is om het water in de jacuzzi eens per maand te vervangen.

Goed voor de gezondheid

Zoals je al hebt kunnen lezen brengt een opblaasbare jacuzzi dus een hoop prettige voordelen met zich mee. Maar wist je dat lekker dobberen in de jacuzzi ook een hoop voordelen voor de gezondheid biedt? Zo werkt het stressverlichtend en vermindert het eventuele (spier)pijn. Ook werkt het hete water bevorderend voor de doorbloeding van je aderen. Al met al dus genoeg redenen om serieus na te denken over een jacuzzi in je eigen tuin!

Bron: Fonteynspas

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in