Wellness

Jacuzzi, spa of hottub

De jacuzzi - ook wel spa of bubbelbad genoemd - is een van die luxeproducten waarmee je badkamer, kelder of tuin kunt omtoveren tot een wellnesscentrum aan huis. Je eigen privé bubbelbad of hottub: dat is puur genieten en ontspannen thuis. Alleen, met partner of vrienden.

Mogelijkheden van de jacuzzi

  • De spa is een geïsoleerde kuip, uitgerust met jets die lucht en water in de kuip blazen
  • De jacuzzi kan worden uitgerust met tal van opties zoals muziek, tv, chromotherapie (kleurentherapie), geurtherapie (aromatherapie), … Let bij het gebruik van geuraroma's of etherische olieën er wel op dat het bubbelbad hier tegen kan. Informeer zeker naar de juiste producten bij de leverancier van je bubbelbad.   

Hoe is de jacuzzi ontstaan?

  • De jacuzzi dankt zijn naam aan een Italiaanse familie van vliegtuigbouwers. Met zijn kennis van de bouw van hydraulische vliegtuig- en landbouwpompen, slaagde Candido Jacuzzi er in om een onderwaterpomp voor het bad te maken.
  • Later verfijnde Roy Jacuzzi deze badpomp tot de eerste echte whirlpool (Roman Badtub) en later ook de spa voor buitengebruik

 

Hot tubs of heetgestookte baden

  • Hot tubs zijn baden die heet gestookt worden. Je vindt ze in verschillende vormen en materialen, zoals hout, polyester of acryl. Bepaalde types kunnen op maat gemaakt worden, om in te bouwen in terras, tuin of het interieur van je huis.
  • Deze baden kunnen via allerlei systemen heet gestookt worden, bv. via een houtkachel of via een open vuur, waarlangs een spiraal loopt met water. Het warme water loopt van de spiraal over in het bad.
  • Een hot tub of heet bad kan een leuk alternatief zijn voor het klassieke bubbelbad: sommige van deze baden kunnen ook met jets uitgerust worden, maar dat moet niet per se
  • Hot tubs zijn meestal lichter dan bubbelbaden en daardoor gemakkelijk te transporteren. Ook het onderhoud is eenvoudig. Door het lichte gewicht van deze baden (in lege toestand) kun je zo een hot tub tot op het hoogte plekje in je huis of vakantiewoning krijgen. En ga je voor lange tijd naar je tweede verblijf - of verhuis je - dan neem je de hottub gewoon mee. Bepaalde modellen kunnen op een aanhangwagen of zelfs op een karretje achter de fiets.
  • Je kunt een hot tub, een jacuzzi of spa laten inbouwen of gewoon los plaatsen. Bepaalde types, zoals die in hout, laten zich gemakkelijk integreren in het ontwerp van je tuin, terras of poolhouse.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in