De woonkamer

De woonkamer gezelliger maken: hoe pak je dat aan?

Heb je het idee dat er wat persoonlijkheid mist in de woonkamer? Dat is zonde: de woonkamer is namelijk vaak de centrale ruimte en het bruisende hart van het huis. Het is de ruimte waar vaak de meeste tijd wordt doorgebracht met elkaar. Het is daarom ook belangrijk dat iedereen zich fijn om op zijn gemak voelt in de woonkamer. Gelukkig zijn er verschillende manieren om meer sfeer te creëren in het interieur. Hoe pak je dat aan? Wij geven je een aantal tips.

Persoonlijke accessoires

Sfeer en gezelligheid gaat in hand met een stukje persoonlijkheid. Neem daarom iets persoonlijks mee in het interieur. Denk hierbij aan posters aan de muur of plaats een opengeslagen fotoalbum op een kast. Probeer ook niet al te veel mee te gaan met de trends van tegenwoordig, maar bepaal ook vooral zelf wat je mooi vind om terug te zien in het interieur. Ook originele souvenirs die je meeneemt van een vakantie kun je een mooi plekje geven in de woonkamer. Souvenirtjes kunnen je woonkamer een unieke uitstraling geven. 

Planten en bloemen

Mooie planten en bloemen geven de woonkamer een huiselijke sfeer en daarmee gezellig. Met planten in de woonkamer zorg je voor meer levendigheid. Het hoeven niet perse grote planten en bloemen te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een mooie combinatie van groente planten en kleurrijke bloemen. Naast dat planten sfeer brengen in een ruimte, straalt het ook rust uit. 

Kijk bij het uitkiezen van planten en bloemen ook goed naar wat voor soort pot of vaas je ervoor gaat gebruiken. Vaak geven donker gekleurde potten en vazen meer gezelligheid dan glazen, doorzichtige potten en vazen, maar dit is een kwestie van smaak. Experimenteer met verschillende elementen om jouw unieke stijl te vinden. 

Verlichting

De juiste verlichting draagt bij aan de gezelligheid in de woonkamer. Fel en wit licht kan je interieur een kille uitstraling geven, terwijl een lamp met warme kleuren juist voor een gezellige sfeer zorgt. Kijk bijvoorbeeld naar hoofdverlichting met een dimmer. Zo kun je de lichtkracht zelf bepalen. Ook kun je kiezen voor meerdere kleine lampen in plaats van één hoofdverlichting. Het plaatsen van meerdere lampen in de woonkamer maakt het een stuk gezelliger, vooral in de avonden. 

Kaarsen mogen ook zeker niet ontbreken in het interieur. Kaarsen hoeven ook niet altijd aangestoken te zijn om het gezellig te maken. Net als bij de verlichting, is het ook bij kaarsen een goed idee om meerdere kleine kaarsen te plaatsen in de woonkamer.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in