Verlichting

De perfecte verlichting voor iedere gelegenheid

Verlichting is een belangrijk element voor een sfeervolle woning. Nu kun je voor verschillende soorten kiezen. Voor elke situatie kun je eigenlijk wel andere verlichting gebruiken. Neem nu de eetkamer. Ga je werken of studeren aan de eettafel, dan wil je een lamp die genoeg licht geeft zodat je alles kunt lezen. Als je rustig gaat dineren aan de eettafel wil je natuurlijk geen felle lamp maar liever een gedimde lamp. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om twee soorten te gebruiken. Of je maakt het jezelf een stuk makkelijker en kiest voor dimbare opbouwspots. Wanneer je deze door het hele huis plaatst, heb je overal altijd de ideale verlichting tot je beschikking. We vertellen je hier alles over de voordelen van opbouwspots.

De juiste hoeveelheid verlichting

In iedere woning is er natuurlijk basisverlichting. Ga je intrekken in je nieuwe woning en kom je erachter dat de verlichting of erg fel of juist te donker is? Dan kun je daar van alles aan doen. Wanneer je te weinig licht hebt in de studiekamer, kun je bijvoorbeeld kiezen voor leeslampen of simpelweg een fellere lamp monteren. Echter, je wilt nu eenmaal niet altijd dezelfde mate verlichting hebben. Ga je niet werken in de studiekamer maar even tot rust komen met een goed boek? Dan mag het licht best wat minder fel. Gelukkig hoef je allang niet meer te kiezen tussen verschillende verlichtingen. Kies je er namelijk voor om opbouwspots te plaatsen, dan kun je een dimbare variant kopen.

De ideale verlichting voor iedere kamer

Je kunt in iedere kamer opbouwspots plaatsen. Vroeger werd gedacht dat opbouwspots te industrieël waren of zelfs sfeerloos. Dat is een veelvoorkomende misconceptie. Opbouwspots zorgen namelijk voor precies de juiste sfeer, zeker wanneer ze dimbaar zijn. Ze zijn ook helemaal zichtbaar, waardoor je ze passend kunt maken bij ieder interieur. Zo zijn ze beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en stijlen, zoals modern of industrieel. Voor elk huis is er dus wel een opbouwspot die perfect past.

Opbouwspots lijken erg op LED lampen die je inbouwt, oftewel inbouwspots. Niet elk plafond is geschikt om spots in te bouwen. Opbouwspots zijn makkelijker te monteren dan inbouwspots. Ze worden namelijk aan of op het plafond vastgemaakt in plaats van erin. Daardoor zijn ze te gebruiken voor ieder plafond.

Verlichting aanschaffen

Als je verlichting wilt aanschaffen, zijn er genoeg bedrijven die jou hiermee kunnen helpen. Ook online vind je veel webshops die verschillende soorten verlichting aanbieden. Kijk wel altijd naar de led wattage die je nodig hebt, de opbouwhoogte en andere belangrijke specificaties. Vervolgens is het een smaakkwestie. Kies je voor moderne zwarte spots of voor witte spots die juist niet opvallen op jouw witte plafond? Wat je ook kiest, met opbouwspots beschik je in de gehele woning over prachtige verlichting met de juiste sfeer voor elke gelegenheid.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in